Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentagon Kriptoyu Hedef Aldı: Ulusal Güvenlik Üzerinde Oluşturduğu Tehditleri İnceleyecek

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), kripto para ekosisteminin ulusal güvenlik üzerinde oluşturduğu tehditleri değerlendirmek için çalışma başlattı.

The Washington Post’un 23 Eylül tarihli raporuna göre ordunun inovasyon ofisi, dijital varlıkların yükselişinin neden olabileceği ulusal güvenliğe ve kolluk kuvvetlerine yönelik tehditleri değerlendirmek için kapsamlı bir inceleme programı başlattı.

DARPA olarak bilinen ve internetin geliştirilmesinde büyük rol oynayan İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı, yıl boyunca devam edecek proje kapsamında iş birliği için Inca Digital ile anlaştı. Inca Digital, proje kapsamında kripto para piyasalarının iç işleyişine ilişkin ayrıntılı görünüm veren araçlar üzerinde çalışacak.

Proje Direktörü Mark Flood, programın amacının dijital varlık evrenini ayrıntılı olarak haritalamayı içerdiğini belirtti. Ayrıca direktör, finans sektörünün ileriye dönük modern savaşın bir parçası olacağına inandıklarını bu nedenle ABD’nin ve müttefiklerinin finans sektörlerini güçlendirmek ve korumak için yapılacak her şeyin faydalı olduğunu ifade etti.

Inca Digital CEO’su Adam Zarazinski, yapılacak projenin oldukça kapsamlı olacağını söyledi. Zarazinski hükümetin, paranın blockchain’e nasıl girip çıktığını anlamasına yardım etmekten bot güdümlü ticaret hamleleri ile gerçek faaliyetleri birbirinden ayırt etmeyi öğretmeye kadar geniş bir yelpazede devam edeceğini açıkladı. Kripto dolandırıcılığı konusunda sektörde çok fazla endişe olduğundan bahseden CEO, büyük planların arkasında genellikle ulusötesi suç şebekelerinin veya düşman ülkelerin desteği olduğunu belirtti.

Proje DARPA’in blockchain teknolojisi üzerine ilk çalışması değil. Ajans haziran ayında blockchainlerin güvenlik açıkları üzerine bir rapor yayınlamıştı. Ayrıca DARPA bu yeni projenin amacının bireysel kullanıcıların davranışlarını izlemek olmadığının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!