Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Merge Güncellemesinin Üzerinden 1 Hafta Geçti: PoS’un Arza Etkileri Neler Oldu?

Ethereum (ETH) Merge güncellemesinin üzerinden yaklaşık 1 hafta geçti. Geçen bu süreçte PoS sisteminin artıları ne oldu, Ethereum ekosistemi bundan nasıl etkilendi tüm detaylar haberin içeriğinde yer alıyor.

İş Kanıtı (PoW) sisteminden Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçen Ethereum ağı beraberinde bir çok yeniliği de getirdi. Bu yeniliklerin en önemlilerinden bir tanesi de Ethereum arzının adeta bir şok durumuna sokulması ve piyasaya sürülen arzın ciddi oranda azaltılmasına dayanıyordu. Ultra Sound Money tarafından aktarılan verilere göre yaklaşık 1 haftalık bu kısa zaman diliminde bile arzda kayda değer değişiklikler gözlemlendi.

Söz konusu verilere göre eğer Ethereum PoS’e geçmemiş olsaydı bu süreç içerisinde arzı (yıllık enflasyonu) %3,79 artacaktı ve bu sayı yaklaşık olarak 102 bin Ethereum‘a tekabül edecekti. Fakat PoS sistemi sayesinde geçen süreçte arz sadece %0,20 artış sergiledi ve yaklaşık 5 bin Ethereum piyasaya sürülmüş oldu.

Özellikle PoS sistemi söz konusu olduğunda birçok analistin değindiği nokta olan bu arz şokunun uzun vadede Ethereum fiyatında olumlu yönde etkili bir faktör olduğu düşünülüyor.

Ayrıca veriler ışığında bakıldığı zaman Bitcoin’in bu 1 haftalık süreçte %1,72‘lik arz seviyesiyle Ethereum’dan daha enflasyonist bir yapıya sahip olduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!