Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ted Nelson, Satoshi Nakamoto’nun Kimliğini Açıkladı!

Satoshi Nakamoto’nun kim olabileceğine dair birçok iddia  olsa da şu tarihe kadar kimse Bitcoin’in mucidi olduğunu ispat edemedi. Craig Wright, Hal Finley, Adam Back ve buna benzer nice ismin Satoshi olduğu düşünülse veya bizzat kendileri bunu iddia etse de bunun belki de sonsuza kadar sürecek bir gizem olduğu tahmin ediliyor.

Satoshi Nakamoto Kim?

Buna rağmen teknoloji uzmanı ve filozof Ted Nelson, yeni yayınlanan bir açıklamasında Nakamoto’nun kim olduğunu bildiğini belirtti. Nelson, aslında benzer tahminini ve ifadesini 2013 yılında da yapmıştı. Shinichi Mochizuki isimli Princeton mezunu matematikçiye işaret eden Nelson, kendisinin hem yüksek notları da hem de Satoshi ile benzer özellikleri sayesinde Bitcoin’in mucidi olabilecek tek kişi olduğunu vurgulamakta.

“İyi İngilizce konuşuyor mu? Emin olabilirsiniz. Daha önce videolarda da söylediğim gibi, aslında herkes ünlü kriptografi uzmanlarını aramakta ve kendisi konu matematik olduğunda Newton seviyesinde bir dehaya sahip. Onun çalışmaları hakkında seminerler düzenlendi ve o bunlara katılmıyor bile.”

Japanese professor proves 'abc conjecture' that baffled ...

Bunun bazılarının iddiası gibi bir grubu veya birden fazla kişiyi temsil etmediğini belirten Nelson, Nakamoto ile Mochizuki’nin aslında eserlerini standart platformlar yerine farklı platformlarda yayınladıklarını da belirtti. Mochizuki ise daha önce bu iddiaları yalanlamış ve kendisinin Satoshi olmadığını teyit etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment