Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Schiff: Bitcoin Fiyatının Yükseliş Sebebi Tamamen Manipülasyon

Bitcoin basın saati itibariyle 9.500 doların üstüne çıkmayı başardı ve bu yükseliş aynı geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş gibi hiç beklenmedik şekilde vuku buldu. Lider kripto para biriminin yükselişi kafalarda soru işareti oluştururken, ünlü Bitcoin eleştirmeni ve altın yatırımcısı Peter Schiff bu soruların cevabını bulmuş gibi gözüküyor.

Bitcoin Fiyatını Balinalar Yükseltti

Schiff, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Goldman Sachs gibi dev bir kurumun Bitcoin yatırımcılarının beklemediği şekilde sert bir açıklama yapmasından sonra bile BTC fiyatının yükselme sebebini açıkladı. Schiff’e göre bunun temel sebebi balinaların böylesine kötü bir olaydan sonra fiyatın düşmesini engellemek için yaptıkları manipülasyon.

“Daha Büyük Aptal” teorisinin devam ettiğini ve BTC’nin buna dayandığını ima eden Schiff, balinaların daha büyük bir aptal bulmakta zorlandıklarını yani ellerindeki BTC’leri satmak konusunda sıkıntılar çektiklerini ima etmekte. Buna rağmen Bitcoin’in ticari hacmine bakıldığında bunun devamlı olarak arttığı ve aslında BTC’nin kabulü ile kullanımının eskisine göre ilerlediği görülmekte.

Sirkülasyondaki toplam BTC miktarının %60’ının 1 yıl gibi uzun bir süreden beri hareket ettirilmemesi de balinaların ellerindekini sattıklarını değil, tam tersi bunları HODL ettiklerini göstermekte.

Schiff ise yine BTC’yi eleştirmeye devam etmekte ve daha da edecek gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment