Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi Dell, Bu Altcoinin Ağına Katıldı

Teknoloji devi Dell, Google, FIS, Abrdn gibi isimlerin arasına katılarak Hedera ağının yönetim konseyinde yer alacak.

Dell’in teknolojik strateji birimininin kıdemli yöneticisi David Frattura, Hedara konseyine katılmış olmalarıyla ilgili olarak, “Şu sıralar yepyeni bir endüstrinin büyümeye başladığına ve yatırımların yapıldığına tanıklık ediyoruz. Bu tarafa odak vermek de bizim için gitgide daha ciddi bir hal alıyor.” dedi.

Dell, Hedera’nın yönetim konseyinde yer aldığı süreç boyunca ağdaki işlemlerin ne şekilde düzenleneceğini belirlemek için kullanılan bir konsensüs düğümü (consensus node) işletecek.

Teknoloji devi Dell, çeşitli aplikasyonlarda Hedera ağının sunduğu avantajlardan da faydalanmayı planlıyor ama şirket yönetimi, bunun için henüz erken olduğunu düşünüyor.

Frattura, “Kullanım alanları için konuşacak olursak, ben henüz erken olduğunu düşünüyorum. İşler ilerledikçe belki bu yılın ilerleyen dönemlerinde bazı şeyler görebiliriz ama şu aşamada, önce konseye dahil olmaya odaklanalım.” dedi.

University College London’daki araştırmacılar, proof-of-stake ağlarıyla ilgili yaptıkları bir araştırma sonucunda Algorand, Cardano, Ethereum, Tezos ve Polkadot gibi alternatiflerin yanında, en sürdürülebilir ağın Hedera ağı olduğu kanısına varmıştı.

Dell haberi sonrasında Hedera (HBAR) token da hızla değer kazanmaya başladı. CoinGecko verilerine göre 1,98 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan HBAR, son 24 saat içerisinde %10’dan fazla değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!