Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi LG’den Kripto Odaklı Adım: Patent Başvurusu Ortaya Çıktı

Teknoloji devi LG’nin bünyesinde NFT alım-satım ve gösterimine izin veren akıllı TV için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Güney Koreli LG, akıllı televizyonlarında NFT işlemlerine imkan tanıyacak bir teknoloji için patent başvurusunda bulundu. LG’nin başvurusuna göre söz konusu yenilikçi teknoloji akıllı televizyonların bir kripto cüzdanı aracılığıyla NFT pazar yerine bağlanarak işlemleri etkinleştirmesine olanak tanıyacak.

Kullanıcılar ekranda beliren QR kod sayesinde web3 cüzdanları aracılığıyla NFT pazar yeri üzerinde alım-satım işlemi yapabilecekler veya NFT varlıkları sergileyebilecekler.

LG’nin halihazırda kendine ait bir NFT platformu bulunuyor. LG Art Lab isim bu pazar Hedera (HBAR) ağında faaliyet gösteriyor. LG, bu entegrasyonu 2022 yılının Eylül ayında tanıtmıştı.

Öte yandan LG’nin habere konu olan patent başvurusu ise yeni değil. Global patent kuruluşu WIPO’ya yapılan başvuru, Kasım 2021 tarihine dayanıyor. WIPO’nun belgelerine göre bir patent başvurusu, başvuru tarihinden veya öncelikli başvurudan 18 ay sonra yayınlandığı için bu gelişme henüz kamuoyuyla paylaşıldı. Yani anlaşılacağı üzere LG, NFT pazar yerini piyasaya sürmeden önce patent başvurusunda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!