Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Altcoin’i, Regülatörden Resmen Onay Aldı: Piyasaya Giriyor!

Telegram ile bağlantılı popüler altcoin The Open Network (TON), resmen Kazakistan pazarına giriyor.

Yerel haber kaynaklarına göre Astana Finansal Hizmetler Kurumu (AFSA), The Open Network’ün kripto parasını resmen onayladı.

TON ile yasal olarak işlem yapılacak

AFSA’nın onayı sayesinde TON, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nin kripto para ticaret platformlarında işlem görebilecek.

Astana Finansal Hizmetler Kurumu, 2018’da Astana’daki Uluslararası Finans Merkezi’nin bağımsız düzenleyicisi olarak göreve başladı.

Yapılan açıklamada, “AFSA, bu kararı Toncoin’in kurum tarafından belirlenmiş yasal standartları karşılayıp karşılamadığı konusunda yapılmış kapsamlı bir değerlendirme sürecinin ardından almıştır” dendi.

Yerli yatırımcılar, bu onay sayesinde AFSA tarafından lisanslandırılmış platformlarda Toncoin ile alım-satım yapabilecek.

Toncoin’in AIFC tarafından düzenlenen platformlarda yer alması, daha fazla bireysel ve kurumsal yatırımcının TON ile işlem yapmasını sağlayabilir.

“Güçlü bir regülasyon çerçevesi”

Kazakistan, ülkedeki kripto para faaliyetleri ile ilgili hukuki bir zemin oluşturmak için 1 Nisan 2023’te Kazakistan Cumhuriyeti’ndeki Dijital Varlıklar Hakkında Kanun’u uygulamaya koydu.

Bu, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nin izin verdiği dijital varlıkların ülkede yasal şekilde ihraç edilmesinin ve dolaşıma girmesinin önünü açıyor.

Yapılan açıklamaya göre yatırımcılar, Toncoin’in onaylanmasıyla birlikte “güçlü bir regülasyon çerçevesinden ve yatırımcıları korunmak için alınmış önlemlerden” yararlanarak işlem yapabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!