Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’a Bir Darbe Daha

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz aylarda Telegram’a yasa dışı bir ICO (ilk dijital para arzı) düzenlediği için dava açtı. SEC’nin iddiası, Telegram’ın Gram adlı tokenının menkul kıymet olduğu ve Telegram’ın bu tokenı SEC’ye danışmadan satışa çıkardığıydı.

New York’taki federal bir mahkeme geçtiğimiz haftalarda SEC ile Telegram arasındaki bu davada SEC’yi haklı buldu. Mahkeme bununla birlikte Telegram’ın ICO sürecinde sattığı Gram tokenlarını dağıtmasını yasakladı.

Bir Darbe Daha

Telegram bu kararın ardından mahkemeyle iletişime geçti ve bu kararın tam olarak hangi ülkeleri kapsadığını sordu. Telegram mahkemenin kararının yalnızca ABD’yi kapsamasını umuyordu çünkü şirket bu sayede ABD dışındaki ülkelere rahatça Gram dağıtabilirdi.

New York Bölge Yargıcı P. Kevin Castel geçtiğimiz gün Telegram’ın bu sorusuna yanıt verdi ve Telegram’a adeta bir darbe daha vurmuş oldu. Telegram bu karar doğrultusunda yalnızca ABD’de değil hiçbir ülkede dağıtım yapamayacak.

Yine de Açılabilir

Telegram ekibi mahkemeden çıkan bu karara rağmen Telegram Open Network’ü (TON) açabilir.

Telegram sözcüsü Fedor Skuratov geçtiğimiz günlerde CoinTelegraph’a konuşmuş ve “böyle bir senaryoya zaten hazır olduklarını” söylemişti. Kendisinin açıklamalarına göre Telegram‘ın TON projesi “merkezsiz, açık kaynaklı” bir platform olacak ve bu platformun açılmasına hiçbir kurum veya kişi engel olamayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment