Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Tarih Olacak”

Kripto para kullanıcıları geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde kendi terminolojilerini geliştirdiler. Şu anda Twitter’da veya Telegram gibi platformlarda dolanırken FOMO, HODL, Lambo gibi terimlere rastlıyor olabilirsiniz. Bunların yanı sıra sektörde bir de Corn diye bir terim kullanılıyor. ‘Mısır’ anlamına gelen bu kelime Bitcoin’i tasvir etmek için kullanılıyor.

Ünlü yatırımcı Peter Brandt bundan kısa bir süre önce sosyal medya hesabından mısır fiyatlarıyla ilgili bir gönderi paylaştı. Mısır fiyatlarının son 50 yılın en düşük seviyesine gerilediğini söyleyen Brandt, ABD’deki çiftçilerin bu durumdan hiç memnun olmadıklarını vurguladı.

Bitcoin’i Kastetmedi…

Brandt bu yorumu yaptıktan sonra bir sosyal medya kullanıcısı Brandt’in tam olarak neyi kastettiğini sordu. Malum, ‘Corn’ kelimesi Bitcoin’i tasvir etmek için de kullanılıyor.

Bu kullanıcı Brandt’e doğrudan ‘bildiğimiz mısırı mı yoksa BTC’yi mı kastettiğini’ sordu. Brandt ise bu soruya bildiğimiz mısır ile Bitcoin’i kıyaslayarak yanıt verdi ve Bitcoin’i kastetmediğini açık bir şekilde belli etti.

Mısırın yıllardır kullanılan bir emtia olduğunu söyleyen Brandt, bu soruyu soran kişiye mısırın ‘o öldükten sonra da kullanılmaya devam edeceğini’ hatırlattı. Bunun üstüne mısırı bir de Bitcoin ile kıyaslayan Brandt, mısırın “Bitcoin tarih olduktan sonra bile” kullanılacağını vurguladı.

Bitcoin Sıfırı Görecek

Emtia piyasalarının en ünlü isimlerinden biri olan Brandt’in Bitcoin ile ilgili oldukça radikal görüşleri var. Brandt bundan birkaç ay öncesine kadar Bitcoin’i destekliyor, BTC fiyatının yükselebileceğini söylüyordu.

Görüşlerini sosyal medyadan paylaşan Brandt BTC’nin 100 bin dolara kadar çıkabileceğini belirtiyordu. Ancak Brandt bunu söylerken BTC’nin sıfırı görebileceğini de vurguluyordu.

Bundan birkaç ay öncesine kadar ‘BTC 100 bin dolar olacak’ iddiasını savunan Brandt kısa süre önce bu görüşünü değiştirdi ve Bitcoin’in sıfırı göreceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment