Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Bot Token’ı İçin Fiyasko Ön Satış: Fiyat 13x Yükselişten Sonra Sıfırlandı!

Telegram bot token’ı Banana Gun (BANANA), piyasaya sürülmesi ile birlikte yaklaşık 13x yükseliş yaşarken kısa bir süre sonra ortaya çıkan hata ile fiyat sıfırlandı.

Kullanıcıların yaklaşan kripto para lansmanlarından yararlanmasını sağlayan Telegram bot projesi Banana Gun’ın yerel token’ı BANANA dün piyasaya sürüldükten saatler sonra sözleşmesinde bir hata bulunması üzerine devasa bir düşüş yaşadı. 

Banana Gun ekibi 11 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları açıklamada, token sözleşmesinde düzeltemedikleri bir hata olduğunu bu durumun insanların vergi tokenları hesaplarında kalırken varlıklarını satmalarına olanak tanıdığını belirtti

Geliştirici ekip iki denetim yapılmasına rağmen bu hatanın bulunamadığını söyledi. Ekip ayrıca projenin hazinesini satarak onu projenin yeniden piyasaya sürülmesi için kullanacaklarını bildirdi.

Ekip bunun yanı sıra 12 Eylül tarihinde incelemelerini sürdürdüklerini ve yeni bir sözleşme üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yatırımcılarına sahip çıkacaklarına dair taahhütte bulunan Banana Gun ekibi, tüm token sahiplerine airdrop yoluyla geri ödeme yapacaklarını vurguladı. Ayrıca likidite havuzlarının yenileneceği de verilen bilgiler arasında yer aldı. Yeni sözleşmenin ne zaman çıkacağına dair kesin bir tarih vermeyen ekip, öncelikle yeni sözleşmede bir hata olmadığından emin olmak istediklerini dile getirdi.

Ekip tarafından yapılan açıklamalara göre Telegram botu üç ay içerisinde 750 bin dolar değerinde 500 Ethereum (ETH) kazanç sağladı.

Dex Screener verilerine göre BANANA, bu süreç içerisinde 8,41 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra 0,025 dolar seviyesine kadar düşerek %96’nın üzerinde değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta 0,65 dolar seviyesinden ön satışa sunulan BANANA’nın 8,41 dolarlık zirvesinde 13x’e yakın fazla değer kazancı kaydettiği aktarıldı.

ChatGPT saniyeler içinde buldu

Öte yandan sosyal medya üzerinde MisterCh0c isimli bir kullanıcı, Banana Gun ekibinin iki denetime rağmen tespit edemediklerini söyledikleri hatayı yapay zeka botu ChatGPT ile saniyeler içerisinde bulduğuna dair bir ekran görüntüsü paylaştı. Bu durum denetimin etkinliği üzerine sosyal medya kullanıcılarının şüpheye düşmesine neden olsa da on-chain güvenlik şirketleri geçmişte, yapay zekanın kod hata ayıklama alanında kullanılmasının düzelttiğinden çok soruna yol açabileceğine dair uyarıda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!