Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Şirketi Bitcoin ve 7 Altcoin İçin Yeni Token Piyasaya Sürdü!

Borsa yatırım ürünü ihraççısı (ETP) 21Shares’in ana şirketi 21.co, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanındaki desteklerini artırmak amacıyla sekiz farklı “wrapped token” piyasaya sürdü.

21.co tarafından 12 Eylül salı günü yapılan resmi bir açıklamada Bitcoin (BTC), BNB (BNB), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Solana (SOL), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), Bitcoin Cash (BCH) için wrapped tokenların piyasaya sürüldüğüne yer verildi.

Wrapped token teknolojisi, yatırımcıların bir kripto para ile o kripto paraya ait blokzinciri dışında başka blokzincirleri üzerinde temsili tokenlar aracılığıyla işlem yapabilmesine olanak tanır. Bu sayede blokzincirleri arasındaki likidite artıyor ve kripto paraların kullanım yelpazesi genişliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan 21.co Ürün Başkan Yardımcısı Krishnan Nair, ayı piyasasının bu gibi adımları atmak için uygun bir ortam sağladığını dile getirirken kripto ekosisteminin bir bütün olarak yükselmesini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı:

Ayı piyasası bu gibi girişimler için çok uygun. Makro ekonomik koşullar zorlayıcı olsa da, temel amacımız kripto para ekosisteminin bir bütün olarak yükselmesine katkıda bulunmak. Senelerdir geleneksel finans ve kripto para endüstrisi arasında köprü kurmak içi çalışıyoruz. Bu örnekte görüldüğü gibi merkeziyetsiz finans (DeFi) ve merkezi finans (CeFi) arasında köprü kuruyoruz.

Öte yandan kripto para endeks sağlayıcısı Index Coop, 21.co wrapped tokenlarla desteklenen yeni bir endeks sunacak. Index Coop Large Cap Index (IC21) olarak adlandırılan endeks, bir IC21 token ile 21.co wrapped token yelpazesine erişim sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!