Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook ve PayPal’ın Eski Yöneticisi Bitcoin İçin İddialı: Küresel Hale Getireceğiz!

Ödeme hizmetleri devi PayPal’in eski yöneticisi David Marcus, Bitcoin’i (BTC) küresel bir ödeme ağına çevirmeye çalıştıklarını belirtti. 

Meta’nın (eski adıyla Facebook) stablecoin projesi Diem’in de kurucularından olan David Marcus 11 Eylül tarihinde CNBC’de yayınlanan röportajda, geleneksel ödeme sistemlerinin günümüz teknolojisini yakalamakta yetersiz kaldığını belirterek Bitcoin Lightning Network ile bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mevcut durumda Bitcoin Lightning odaklı bir ödeme hizmeti şirketi Lightspark’ın kurucu ortağı olan Marcus, günümüz dünyasında birine para göndermenin hala oldukça zor ve hantal bir süreç barındırdığını ima etti. Marcus ayrıca Bitcoin’in küresel bir ödeme ağına dönüştürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Herhangi bir ABD vatandaşının ABD’li olmayan ve ülkede faaliyette olan ödeme hizmeti uygulamalarından birini kullanmayan birine para yollamasının oldukça zor olduğuna değinen Marcus, küresel bir para transferi protokolü olmamasına dikkat çekti.

Buna karşın Bitcoin’in alışveriş sırasında yaygın olarak kullanılmayacağına inandığını söyleyen Marcus, kripto paranın daha çok para transferleri aşamasında kullanılacağını öne sürdü. PayPal eski yöneticisi, bu noktada Bitcoin’in özellikle uluslararası para transferleri konusunda oldukça önemli olabileceğini ima etti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,7 değer kazanan Bitcoin, yazım itibariyle 26.116 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!