Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram CEO’sundan Destek Gelen Kripto Para Yüzde 60 Yükseldi

Telegram CEO’su Pavel Durov, Telegram’ın 2020’de ayrılmak zorunda kaldığı TON Protokol’ün uyarlaması olan Toncoin’e destek verdi.

CEO Pavel Durov 23 Aralık’ta resmi Telegram kanalında Toncoin hakkında bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda proje hakkında ;

Geçen sene TON’a veda ettikten sonra yeni geliştiricilerin, kitlesel blockchain platformu vizyonumuzu devam ettireceğini umut ediyordum. Telegram kodlama şampiyonlarının projeyi geliştirmeye devam ettiklerini ve Toncoin olarak yeniden markalaştıklarını görmek bana ilham verdi. Yarattığımız projenin gelişime açık olmasından gurur duyuyorum. TON, ölçeklendirme ve hız konusunda teknoloji olarak diğer projelerin hala bir kaç yıl ilerisinde yer alıyor olacaktı. Projenin insanlık için bir fayda sağlamadığını görmek beni hayal kırıklığına uğratırdı. Orijinal TON’dan farklı bir proje olarak Toncoin telegramdan bağımsız ilerliyor. Toncoin ekibine de bizimle aynı başarıyı diliyorum. Doğru bir pazarlama stratejisi ile güzel işlere imza atabilirler.

ifadelerine yer verdi.

CEO, yaptığı açıklamalar ile Telegram ve Toncoin arasında hiç bir bağlantı olmadığını vurguladı. Buna rağmen bazı gözlemciler şirketin açık kapı bıraktığını ve bunun SEC’nin şirkete dava sonucu uyguladığı ve 2023 yılına kadar geçerli olan “herhangi bir kripto para birimi başlatma” yasağını ihlal ettiğini düşünüyor.

Telegram tarafından 2018 yılında başlatılan Telegram Open Network (TON) projesi, blockchain tabanlı merkezi olmayan bir bilgisayar ağı teknolojisidir. Telegram, 2020 yılında SEC‘nin başlattığı dava süreci sonucunda mahkemenin ihtiyati tedbir kararı almasından sonra projeden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ayrıca projeden ayrılmasından sonra Telegram, projenin satışını gerçekleştirdiği yerel kripto para birimi olan “gram“ı teslim almadan ödeme yapan kullanıcıların parasını geri ödemek için arayış içerisine girmişti.

Telegram projeden ayrılmadan önce TON blockchain geliştiricisi olan Ton Labs yöneticisi Fedor Skuratov ise durumla ilgili “Asıl soru ABD adalet sisteminin Telegram ve Toncoin arasındaki bağlantıyı irdelemeye istekli olup olmadığı ve Turov’un yeni bir dava sürecini kaldırabilecek zaman ve paraya sahip olup olmadığı ile alakalı.” dedi.

Ayrıca Durov’un yaptığı açıklama ile aslında amacının, ABD regülatörüne geliştirdiği teknolojinin durdurulamaz olduğunu göstermek istediğini düşünen Skuratov, “Toncoin’e destek verirken aynı zamanda resmi olarak proje ile ilişkisini de kopardı.” ifadelerini ekledi.

Telegram CEO’sundan gelen destek paylaşımından sonra CoinMarketCap verilerine %60 yükseliş gösteren Toncoin, haberin kaleme alındığı saatlerde 3.76 dolardan işlem görüyor

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!