Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra’nın (LUNA) Yükselişi Her Alanda Devam Ediyor

2021’in en çok yükselen coin’lerinden biri olan Terra’nın (LUNA) 20 milyar doların üzerinde TVL’e (kilitlenen toplam varlık değeri) sahip olduğu açıklandı.

Stablecoin arzını, talebe göre otomatik olarak ayarlayan algoritma geliştiricisi Terra’nın kilitlenen toplam varlık değeri, geçtiğimiz hafta boyunca 20.82 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti.

Haber yazımı sırasında son yedi günlük periyotta yaklaşık %59.50‘luk değer kazanan Terra; TVL bakımından, yaklaşık 14 milyar dolar TVL’i olan Binance Smart Chain’i (BSC) geride bırakarak ethereum’un hemen arkasından ikinci sırada yer alıyor.

Defillama‘dan alınan veriler, Terra’nın gerçekleştirdiği büyümeyi açıkça gösteriyor. 14 Aralık’tan bu yana TVL’i 11 milyar dolardan 20.82 milyar dolara ulaşan Terra’nın bu yükselişi yalnızca kullanımının artışından değil, aynı zamanda yerel LUNA token’ın fiyatının yükselmesinden kaynaklanıyor. Son 30 günde LUNA’nın değeri %158 artarak şimdiye kadarki en yüksek seviyesi olan 101 dolara çıktı.

Ayrıca Binance, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamasında stablecoin olan TerraUSD’yi (UST) listeleyeceğini söyledikten sonra, artışın hızlandığı görüldü. Kullanıcılar UST/BTC, UST/BUSD ve UST/USDT pariteleri ile işlem yapabilecek. Şirketin yakım politikasına göre, 1 UST basılması için 1 dolar değerinde LUNA’nın yakılması gerekiyor.

Ekim ayında yaptığı açıklamayla topluluk havuzunda tutulan 90 milyon LUNA’nın yakım teklifini onaylayan Terra, son 5 günde 7.5 milyon LUNA yakımı gerçekleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!