Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Steve Hanke, Bitcoin Hakkında Yorumlarda Bulundu

John Hopkins Üniversitesi Profesörü ünlü ekonomist Steve Hanke: “Bitcoin’in (BTC) fiyatını biliyoruz ama değerini bilmiyoruz, muhtemelen sıfırdır.” dedi.

Bitcoin hakkında Yahoo Finance’e konuşan Hanke, dolar ve pound gibi itibari paraların birbirine oranıyla döviz kurlarına karar verilebilirken BTC/USD kurunun mantığına uymadığını söyledi.

Dolar gibi ulusal para birimleriyle, bir alışveriş sepetinin fiyatı hesaplanabileceğini belirten ekonomist, dünya üzerindeki çoğu satıcının işlemlerde kripto para birimini kabul etmediği için, bitcoin cinsinden hazırlanan bir alışveriş sepetini hesaplayabilmenin zor olduğundan bahsetti.

Hanke konuşmasında:

Dolar, euro ve pound gibi itibari para birimlerinin değeri; ulus devletlerin desteğinden, insan çoğunluğunun onlara duyduğu güven düzeyinden ve onu ihraç eden devletin otoritesine olan güven sayesinde belirlenir.

dedi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor gibi birçok bitcoin sever, bitcoin’in “dijital altın” olduğunu ve enflasyon riskinden koruyabilecek bir dijital varlık olduğunu düşünüyor.

Meslektaşı Milton Friedman’ın 1999’da yaptığı bir röportajda: “İnternet üzerinden anında A’dan B’ye para transfer edebileceğiniz güvenilir bir sistem geliştirileceğini düşünüyorum.” tahminleri hakkında soru sorulması üzerine Steve Hanke:

“Bankalar tarafından üretilen paraların çoğunun zaten elektronik olduğunu ve internetin gelişmeye devam etmesiyle birlikte daha da fazlasının elektronik olacağını biliyorum.

dedi.

Friedman’ın bu yorumları nerdeyse tüm ülkelerin merkez bankalarının oluşturmaya çalıştığı CBDC’lerin ortaya çıkmasının habercisi olarak da görülebileceği söylendi.
Omicron gibi yeni covid-19 varyantları nedeniyle piyasanın riskleri arttıkça, küresel ekonomik toparlanmanın 2022’de biraz yavaşlaması beklediğini belirten Hanke, asıl enflasyonun yatırım yapılan paranın fazla olmasından kaynaklandığını söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!