Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

55 Milyon Aktif Kullanıcısı Olan Telegram’dan Merkeziyetsiz Borsa Duyurusu ve FTX Açıklaması

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, kripto para borsası FTX’in yaşadığı krizi örnek göstererek, “merkeziyetsizlik” ilkesinin önemini vurguladı.

Telegram CEO’su Durov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, “blockchain projelerinin, köklerine geri dönmesi gerektiğini” söyledi.

Kripto para borsası FTX’in yaşadığı çöküş, birçok şahsın ve şirketin yüklü miktarlarda para kaybetmesine yol açtı. FTX’in global çapta 1 milyon alacaklısı olduğu tahmin edilirken, şirketin borçları 3 milyar doları aşıyor.

Telegram CEO’su, “Blockchain sektörünün temelinde merkeziyetsizlik vaadi yatıyordu ama sektör artık elindeki gücü kötüye kullanan, küçük bir grubun etrafında dönüyor.” dedi ve şunları söyledi:

“Çözüm ortada: blockchain tabanlı projelerin köklerine, merkeziyetsizliğe dönmesi gerekiyor. Kripto para kullanıcıları, güven gerektirmeyen cinsten işlemler yapmalı ve kendi cüzdanlarını kendileri kontrol etmeliler.”

Pavel Durov, FTX ile ilgili yaptığı açıklamalarda ayrıca Fragment adlı, yeni bir merkeziyetsiz açık artırma projesi geliştirdiklerini de duyurdu. Kısaca TON olarak bilinen The Open Network altyapısını kullanan Fragment’ta bir ay içerisinde 50 milyon dolar değerinde satış yapıldığı belirtildi.

Ayrıca Durov kripto paraların güvenli bir şekilde alınıp satılabileceği merkeziyetsiz bir borsa ile cüzdan uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!