Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Destekli Altcoin’in Ağı Bitcoin Ordinals Benzeri Protokol Nedeniyle Tıkandı!

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram destekli The Open Network (TON) blockchain, ciddi bir tıkanıklık yaşadı ve hizmetler geçici olarak askıya alındı.

Ton blockchain, Bitcoin Ordinals’den esinlenilerek faaliyete giren bir protokol nedeniyle hafta başında işlem süreleri aşırı gecikmeler yaşadı. TON geliştiricilerinin ve Telegram kullanıcılarının yaptığı açıklamalara göre sorun salı günü baş gösterdi.

TON blockchain’in durumunu gösteren veri platformuna göre dün 2,5 milyondan fazla işlem beklemede bulunuyordu. Verilerde ayrıca normalden çok yavaş olarak tek bir işlemin 1 saniyeden daha uzun sürdüğü belirtildi.

Ağda yaşanan söz konusu tıkanıklık ile birlikte TON’un en büyük cüzdan botları Wallet ve Tonkeeper hizmetlerini geçici olarak durdurdu.

Bitcoin Ordinals benzeri

TON blockchain’in Bitcoin ordinalleri (yazıtları) BRC20’den esinlenerek piyasaya sürdüğü TON20 Ordinals, tıkanıklığın baş aktörü oldu. TON20’nin ağ kullanımını bir anda 61 kat artırdığı, ağın durmadığı ancak durma noktasına geldiği belirtildi.

CoinGecko verilerine göre Toncoin (TON) fiyatı, mevcut tıkanıklıktan etkilenmedi ve yazım esnasında 2,29 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!