Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Kripto Özelliğine USDT’yi Ekledi: Sohbet İçi Transfer!

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram, kullanıcıların artık sohbet içerisinde birbirlerine Tether (USDT) transferi yapabileceğini duyurdu.

Telegram, kullanıcılar arasında kripto para alım satımı ve transferini sağlayan sohbet botu “@Wallet” üzerinden 22 Mart tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, USDT’yi sohbet üzerinden P2P (Peer-to-Peer) alım-satımı ve kripto para transferi yapılabilen kripto para birimleri arasına eklediğini duyurdu. Telegram’ın Wallet botu, daha önce yalnızca Bitcoin (BTC) ve Toncoin’i (TON) destekliyordu.

P2P işlemlerde alıcılardan herhangi bir komisyon talep edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, satıcılardan %0,9 oranında komisyon alınacağını ifade edildi.

Telegram, geçtiğimiz yılın nisan ayında uygulama üzerinden kullanıcıların birbirine kripto para transferi yapabilmesine olanak tanımıştı. İlgili tarihte TON Vakfı tarafından yapılan açıklamada, bu özelliğin kullanıcılar arasında benimseneceğini ve  tüketicilerden, işletmelere yapılan ödemelere kadar büyüyeceğini tahmin ettiklerini belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!