Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan SEC’ye İlk Yanıt Geldi: İmalı Hakem Benzetmesi

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komsiyonu (SEC) tarafından borsaya gönderilen Wells bildiriminin ardından ilk kez konuştu.

Brian Armstrong 23 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC’in Coinbase’e Wells Bildirimi göndermesinin ardından açıklamalarda bulundu. SEC, söz konusu hamlesiyle Coinbase’de listelenen kripto paraların bir kısmı, staking hizmeti, Coinbase Earn ve benzeri hizmetleri hedef almıştı.

Armstrong konuyla ilgili gönderisinde, regülatör kurumun bir kafa karışıklığı yaşadığını ifade etti ve son gelişmeleri bir futbol müsabakası üzerinden örneklendirdi. Coinbase’in yeni finansal sistem içerisinde pickleball oynadığını (ABD’de en hızlı büyüyen yeni bir spor) ama sahadaki hakemlerin futbol hakemi olduğunu vurgulayan Armstrong, hakemlerin bu yeni oyunun kuralları üzerinde tam olarak anlaşamadığını öne sürdü.

Armstrong, Coinbase’in aynı hizmetleri vermeye devam edeceğini belirtirken söz konusu faaliyetlerin 2021 yılında SEC tarafından detaylıca incelendiğini ve o dönemde hepsinin onay aldığını hatırlattı. CEO, aradan geçen 2 yıllık zamanın ardından SEC’in aynı ürünlere yönelik bu tavrını “kafa karışıklığı yaşıyorlar” ifadeleriyle nitelendirdi.

Geçtiğimiz haftalarda da Coinbase’in staking gibi geniş çaplı hizmetlerinin menkul kıymet olmadığını özellikle vurgulayan Armstrong, habere konu olan son gönderisinde de bunu yineledi ve gerekirse SEC ile mahkeme karşısına çıkmaya hazır olduklarını tekrardan dile getirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!