Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Yatırımcılarına Para İadesi Yapılıyor

Kripto para borsalarından Liquid, Telegram tokenlarının satışını iptal ettiğini açıkladı. Liquid, yatırımcılardan topladığı paraları iade etmeye başladı.

Anlaşma Yattı

Kripto para borsalarından Liquid bundan birkaç ay önce Gram Asia (Telegram’ın en büyük yatırımcılarından) ile oldukça büyük bir ortaklık kurdu. Liquid bu ortaklık sayesinde yatırımcılara henüz piyasaya sürülmediği halde Telegram tokenı satmaya başladı.

Yatırımcılar 10 Temmuz tarihinde Liquid aracılığıyla Telegram tokenlarını alabilmeye başladılar. Daha doğrusu yatırımcılar bu tokenları sembolik olarak satın alıyorlardı. Liquid de yatırımcılardan topladığı bu paraları USDC’ye dönüştürüyor, bunları kendi hesabında tutuyordu. Yine anlaşma şartlarına göre Telegram’ın tokenları 31 Ekim 2019 tarihinde hazır olacaktı ve Liquid, yatırımcılara önceden aldıkları bu tokenları teslim edecekti. Ancak bu anlaşma yattı.

Liquid’in kendi blogunda yayınlanan duyuruya göre şirket, Telegram yatırımcılarına geri ödeme yapmaya başladı:

Liquid’deki Gram token satışı iptal edilmiştir. Liquid’in havyz hesabında tutulan paralar, token satışına katılan yatırımcılara iade edilmiştir.

Anlaşmanın yatmış olmasının sebebi ise Telegram’ın token satışının geç kalmış olması. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Liquid, Telegram’ın tokenlarının 31 Ekim 2019 tarihinde hazır olacağını düşünüyordu. Ancak Telegram’ın özellikle Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşadığı sorunlar nedeniyle bu iş epey gecikti. Liquid bu yüzden token satışlarını iptal etme kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment