Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Tokenları Bu Borsadan Alınabilecek!

Blackmoon Crypto adlı bir şirketin CEO’su, Telegram tokenlarının yalnızca bu platformdan alınabileceğini iddia ediyor.

Kripto para takipçileri Telegram Open Network’ün kullanıma açılmasını uzun süredir bekliyorlar. Bununla birlikte piyasaya sürülecek olan Telegram tokenları da yoğun ilgi görüyor.

Küçük Şirket, Büyük İddia

Merkezi Cayman Adaları’nda bulunan bu kripto para şirketi oldukça büyük bir iddiada bulunuyor.

Pek popüler olmayan bu platform, Telegram tokenlarının ilk olarak burada satışa çıkarılacağını öne sürüyor.

Şirketin CEO’su tarafından paylaşılan bilgilere göre platformun şu anda yalnızca 4 bine yakın kullanıcısı bulunuyor. Bunun bir kripto para borsası için pek yüksek bir sayı olmadığı aşikar. Ancak şirketin COO’su Sergey Vasin’e göre bu durum değişmek üzere:

“Şu ana dek Telegram tokenı satacağını duyuran borsalar aslında türev ürünü satacaklar. Biz buna pek aldırış etmiyoruz. Zaten eninde sonuna insanlara bulundukları vaatleri yerine getirebilmek için likidite arayışına girecekler. O zaman da gelip bizden yüksek fiyattan token alacaklar.”

Mümkün Olabilir

Blackmoon adlı bu kripto para borsası şu ana dek sektörde adını duyurmayı başaramamıştı. Ayrıca şirketin çok büyük bir kullanıcı kitlesi de yok. Ama tüm bunlara rağmen şirketin bu iddiaları doğru çıkabilir.

Blackmoon her ne kadar küçük bir şirket olarak görünse de şirketin aslında “daha büyük” şirketlerle oldukça sıkı bir bağlantısı var. Blackmoon’un CEO’luğunu yapan Oleg Seydak, aynı zamanda İsviçre’deki Gram Vault adlı şirketin CEO’luğunu yapıyor.

Kağıt üstündeki ismi Swiss Digital Group olan bu şirketin epey ilginç bir hikayesi var. Çünkü şirket yöneticilerinin iddialarına göre bu şirket doğrudan Telegram müşterilerine hizmet vermek için kuruldu.

Blackmoon’un üst düzey yöneticilerinden Alfredo Orrego, Gram Vault’un kurulma sebebinin kurumsal yatırımcılara özel emanet hizmetleri sunmak olduğunu söylüyor.

TON Labs’in CEO’su olan Alexander Filatov da Gram Vault’un şu anda Telegram tokenları için özel olarak birkaç uluslararası ortakla görüştüğünü söylüyor.

Telegram ile de Bağları Var

Cayman Adaları’ndaki bu küçük kripto para borsasının Telegram ile de bağlarının olduğu düşünülüyor.

Blackmoon’un kurucuları arasında olan Ilya Perekopsky, aynı zamanda Telegram’ın başkan yardımcılığını üstleniyor.

Blackmoon yönetimi Telegram ile aralarında tam olarak ne gibi bir bağlantı olduğuna dair resmi bir açıklama yayınlamış değil. Ancak şu an için bu iki şirket arasında yüzeysel de olsa bir bağ olduğu açık.

Tüm bunlar, Blackmoon’un iddialarının doğru olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu iddiaların doğru olması, Telegram tokenlarının ilk olarak bu kripto para borsasında satışa çıkarılacağı anlamına gelir.

Fiyatı Kaç Olacak?

Blackmoon COO’su Sergey Vasin, Telegram tokenlarının ilk olarak Blackmoon’da satılacağından gayet emin konuşuyor.

Öyle ki kendisi Telegram tokenlarının olası satış fiyatından da bahsediyor. Vasin emin olmamakla birlikte Telegram tokenlarının tahmini satış fiyatının 3 dolar olacağını düşünüyor.

Telegram düzenlediği ilk dijital para arzının (ICO) birinci aşamasında bu tokenları 0.37 dolara, ikinci aşamasında ise 1.33 dolara satmıştı.

Telegram Open Network’ün en geç 31 Ekim’de açılması bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment