Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Yatırımcıları Gecikmeyi Kabullendi – Parayı Geri İstemeyecekler

Önde gelen şifreli mesajlaşma uygulamalarından Telegram‘ın kripto para ve blockchain ağı projesi Telegram Open Network ile Gram, ABD’nin finansal regülatörü tarafından atılan son dakika golü ile gecikmeye uğramıştı. Normalde Ekim ayı sonu itibariyle piyasaya çıkması gereken ve aksi taktirde yatırımcılara parasını iade sözü veren Telegram, yatırımcılardan gelen olumlu karar ile zararı bir nebze karşılayabilecek.

Forbes Rusya tarafından yayınlanan haberde, ”Telegram ekibine yakın iki kişinin” aktardığı bilgilerde bütün TON yatırımcılarının gecikmeyi kabul ettiği de vurgulanmaktaydı. Telegram yatırımcılara gönderdiği bir mektupta TON’un piyasaya çıkışını 30 Ekim tarihinden 30 Nisan 2020 tarihine ertelediğini belirtmişti. Bu gecikmenin sebebi de SEC’in Telegram’ın yaptığı Gram token satışını yasa dışı ilan etmesi şeklinde biliniyor.

Yatırımcılar 23 Ekim tarihinden önce gecikmeyi kabul eden bir sözleşmeye imza attı ve isteyenlerin paralarının ”yaklaşık yüzde 77’sini alacağını” da belirtti. Telegram’ın token satışı ile topladığı 1,7 milyar dolarlık sermayesini göz önüne alacak olursak, Gram’ın piyasaya girer girmez top 10 kripto para birimi arasında yerini alacağı bilinmekte ve bu kesinlikle kripto para piyasasının gidişatına etki edebilir.

Yine de TON’un Nisan ayında piyasaya çıkıp çıkmayacağı da kesin olarak bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment