Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Yeni Yarışmasında 400.000 Dolarlık Ödül Dağıtacak

Küresel bulut tabanlı mesajlaşma uygulaması Telegram, yeni yaptığı bir duyuru ile kendi Telegram Open Network (TON) Blockchain platformu için bir tür akıllı kontrat geliştirme yarışması başlattığını açıkladı.

5 Tip Akıllı Kontrat Mevcut

Yarışmada 200.000 dolardan 400.000 dolara kadar çeşitli ödüllere kadar çıkan farklı görevler var. Telegram Contests kanalından yapılan açıklamaya göre söz konusu yarışma 15 Ekim tarihinde sonlandırılacak.

Yarışmanın ilk aşamasında bir veya daha fazla akıllı kontrat oluşturulması ve bunun TON Blockchain ağında verilen aletler ile yapılması gerekmekte.

İki diğer opsiyonel görev ise TON Sanal Makinesi ve FunC’nin yanı sıra, Ton Blockchain ağı için geliştirme tavsiyelerinde bulunmayı, olası sistemsel hataları bulup bildirmeyi kapsıyor. Yarışma detaylarına göre Telegram akıllı kontrat geliştiricilerinin beş akıllı kontrat tipinden en az birisini uygulamasını beklemekte ve bunlar sırasıyla çoklu imzaya sahip cüzdan, basit TON DNS Resolver akıllı kontratlarının iki türü, bir senkron iki taraflı ödme kanalı ve bir asenkron iki taraflı ödeme kanalı olarak açıklandı.

Eğer geliştiriciler ciddi bir sistemsel açık bulup başka bir kişinin cüzdanından fon çalmayı başarabilirlerse, akıllı kontrat geliştiricilerine dağıtılacak olan 200.000 dolarlık ödüle ek olarak 200.000 dolara kadar başka bir ödül daha kazanabilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment