Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Merkez Bankası’ndan Bitcoin ve Ether Hamlesi!

Hiper enflasyon yüzünden itibari parası inanılmaz bir değer kaybeden Venezuela’nın Merkez Bankası, lider kripto para birimi Bitcoin ve Ether’i rezervleri arasına ekleyebilir.

Bloomberg tarafından aktarılan bir habere göre, Venezuela Merkez Bankası şu an için özellikle Bitcoin ve Ether’in uluslararası rezervleri arasına eklenip eklenemeyeceği konusunda iç testler yapmaya başladı. Söz konusu testlerin devlete ait petrol ve doğal gaz şirketi Venezuela SA (PDVSA) tarafından gelen istek doğrultusunda başlatıldığı biliniyor. PDVSA, Venezuela Merkez Bankası’nın şirketin tedarikçilerine kendi adına Bitcoin ve Ether ile ödeme yapmasını istemekte.

ABD tarafından uygulanan yaptırımlardan dolayı PDVSA özellikle son aylarda müşterileri ve tedarikçileri için ödeme almak veya yapmak konusunda ciddi sıkıntılar çekiyor. Önde gelen uluslararası bankalar ABD yaptırımlarından dolayı PDVSA’nın ödemelerini kabul etmemekte.

Venezuela 2018 yılında petrol rezervlerine endeksli kripto para birimi Petro’yu piyasaya sürmüştü. Söz konusu kripto para birimi ilk başta ciddi bir tanıtım sürecinden geçse de ne yazık ki beklenen etkiyi gösteremedi ve birçok uzman bunu hala sahte bir kripto para olduğunu düşünmekte.

Ülke yetkilileri pasaport harçlarının bile Petro ile ödenmesine karar verse de, vatandaşlar bunu kullanmak yerine Bitcoin veya Dash gibi kripto paraları kullanmayı tercih ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment