Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’ın 1.7 Milyar Dolarlık Kripto Para Birimi, Yakında Piyasaya Çıkacak

Yeni yapılan bir yatırım duyurusuna göre, uzun bir süredir geliştirme aşamasında olan Telegram Open Network, tamamlanmaya oldukça yaklaştı. Projenin arkasındaki ekip, sürecin %70 oranında tamamlandığını ve piyasaya çıkmadan önce sadece bir kaç adımın tamamlanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Rapor ilk olarak LinkedIn üzerinden sızdırıldı ve rapora göre Telegram ağının sanal makinesi, akıllı kontratların uygulanması için neredeyse hazır. Telegram’ın sanal makinesi Ethereum‘un kullandığına oldukça benzemekte.

Toplamda 1.7 milyar dolarlık bir ICO projesini tamamlayan Telegram, oldukça yüksek bir beklenti yarattı. TON projesi özellikle son günlerde tahtı sallanmakta olan Ethereum’a da güçlü bir rakip olacak. Bunun temel nedeni ise Telegram ağının da merkeziyetsiz uygulama ve akıllı kontrat odaklı bir platform olmayı planlamasından kaynaklanıyor.

BitMex CEO’su Arthur Hayes, yakın zamanda yaptığı bir yorumda Telegram ilk dijital para arzı token’lerinin henüz borsalarda listelenmediğini ve 2019 yılında bunların asıl değerinin ortaya çıkacağını ifade etti.

The Block haberinde bunun yanı sıra ağın diğer parçalarından birisi olan Overlay’in de tamamlandığı vurgulanıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında ağın henüz %50’sinden daha azının tamamlanmış olduğu göz önüne alınırsa, ekip gerçekten hızlı bir iş yapmakta. Yayılan güncellemede ağın test versiyonlarının ne zaman hayata geçeceği belirtilmedi ancak mevcut durum göz önüne alınırsa, bu altı aydan daha uzun bir süre almamalı. Telegram topladığı devasa fon ile, bir çok kullanıcının umutla beklediği projelerden birisi haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment