Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Temyiz Mahkemesi, Hint Hükümetine Kripto Yasağını Açıklaması İçin İki Hafta Verdi

Hindistan’da kripto para yasağı konusu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Son derece aktif ve büyük olan kripto para sektörüne ülkede adeta ket vuran ve çok ciddi bir sıkıntı çıkaran bu yasaktan, hükümet geri adım atmak istemezken, bazı kripto para borsaları ve sektör temsilcileri ise, bu yasağı temyiz mahkemesine götürmüştü.

Hiçbir ayrım yapmadan kripto paraları toptan yasaklamak isteyen Hint hükümetinin bu kararını temyiz mahkemesi inceledi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan davaya bakan hakim Rohinton Fall Nariman, Hindistan Merkez Bankası’na, kripto para yasağının arkasında yatan gelişmeleri ve sebepleri açıklaması için toplamda iki haftalık bir süre verdi.

Hindistan Merkez Bankası yetkilileri de, bu iki haftalık süreyi uygun buldu ve taraflar bu konu için anlaşmaya vardı. Konuyla ilgili olarak yerel kripto para haber sitelerinde çıkan bilgilere göre ise, yargıç Noriman’ın bu kararı davada pek de beklenmedik bir dönüş yaşanmasına sebep olabilir.

Bu iki haftalık zaman kararının çıkması da, süreci merakla takip eden Hint kripto para sektörü için ilgi çekici bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Bakalım önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment