Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Asıllı Bu Proje, Bu Blockchainde Yeniden Hayata Geçiyor

Günümüzde batmış Terra blockchaininin orijinal lending platformu olan Mars Hub, Cosmos platformunda yeniden hayata geçiyor.

Mars Hub’ın lending protokolü, Cosmos ekosisteminin en büyük merkeziyetsiz borsası (DEX) olan Osmosis üzerinden kullanılabilecek.

Kullanıcılar bu platformu kullanarak Cosmos tabanlı tokenlar ile borç alıp/verebilecek, bunun yanında platforma MARS token stake eden kullanıcılar da platformdaki işlem ücretlerinden pay sahibi olabilecekler.

Şu anda bir kullanıcı arayüzü bulunmayan Mars Hub’a sadece blockchain düzeyinde erişim sağlanabiliyor.

MARS platformunun yönetişimi (governance) için 64,4 milyon tane tokenın kilidi açıldı. Bu tokenlar, Terra zamanında MARS tokenı bulunan kullanıcılara airdrop yoluyla dağıtıldı.

MARS tokenları şu anda sadece Mars Hub’da kullanılabiliyor ve platformun kendine ait bir merkeziyetsiz borsası bulunmuyor. Dolayısıyla kullanıcılar, bu tokenları diğer kripto paralar karşılığında transfer edemiyor.

Mars Hub, Terra ekosisteminin geçen yıl yaşadığı çöküş sırasında darbe alan birçok farklı DeFi protokolünden birisiydi. Terra USD’nin (UST) çökmesiyle birlikte, Terra ekosisteminin merkezinde yer alan LUNA tokenın 60 milyar dolarlık değeri kayboldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!