Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Classic Fiyatı Yükselişte: Neden Yükseldi?

Kripto para piyasasında birçok mağdur ettiği yatırımcı bulunan Terra Classic (LUNC), birkaç gündür gösterdiği yükseliş performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yaşadığı çöküş ile birlikte kripto para piyasasında oldukça büyük yara açan Terra ekosisteminin yerel kripto parası LUNC, 2 günlük periyotta nerdeyse %32’ye yakın yükseliş performansı gösterdi. LUNC, 0,0000843 dolar seviyelerinden başlayarak yaşadığı yükseliş ile birlikte 0,000111 dolara kadar ulaşırken performansın neye bağlı olduğu yatırımcılar tarafından merak konusu oldu.

 

LUNC neden yükseliyor?

LUNC bağlantılı bir Twitter hesabı tarafından 3 Haziran’da yapılan duyuruda, bir yükseltme önerisinden bahsedildi. Paylaşıma göre doğrulayıcıların minimum komisyonunu %5’e yükseltecek teklif, 7 Haziran’da sunulacak ve kabul edilirse 14 Haziran’da onaylanacak. Bu teklif, onaylanması durumunda Terra Classic blockchain’indeki üçüncü büyük geliştirme olacak.

Yükseltmenin asıl amacının Terra Classic’i, Cosmos (ATOM) gibi blockchainler ile aynı dengeye getirmek olduğu belirtildi. Ayrıca diğer blockchainler ile aynı dengeye getirerek Terra Classic’in daha çok ilgi çekmesi ve daha güvenli hale gelinmesi hedefleniyor.

Öte yandan bir LUNC doğrulayıcısı olan JESUSisLORD, kripto para biriminin 1 doların üzerine çıkmasını sağlayacağını iddia ettiği bir öneriyi topluluğa sundu. Öneri, borsaları alım-satımlarda off-chain olarak %1,2’lik yakma oranına ikna etmeye yönelik kapsamlı çalışmayı barındırıyor. Ancak bu teklifin onaylanma ihtimali düşük görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!