Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin Furyası Bitti Mi? Ethereum Ücretleri Son 2 Ayın En Düşük Seviyesinde!

Meme coin çılgınlığı ile artış yaşayan Ethereum (ETH) ağındaki işlem ücretleri son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Mayıs ayında yaşanan meme coin furyası Ethereum işlem ücretlerini cep yakan seviyelere taşımıştı. Kullanıcıların yeni Pepe coin (PEPE) arayışları esnasında yaşanan bu aşırı yüklenme geride kaldı ve Ethereum ağındaki işlem ücretleri son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

On-chain verilerine göre mayıs ayında 142 gwei seviyesine tırmanan işlem ücretleri yazım esnasında ortalama 22 gwei bandına seyrediyor. Bu da aynı zamanda ortalama 22 dolarlık işlem ücretinden 7 dolarlık işlem ücretine düşüş anlamına geliyor. İşlem ücretleri son olarak 16 Nisan tarihinde bu seviyelere gerilemişti.

Mayıs ayında rekor seviyelere çıkan işlem ücretleri ve meme coin furyasının ciddi etkileri merkeziyetsiz borsa Uniswap’te sadece 7 gün içerisinde 5 binden fazla Ethereum’un (ETH) yakılmasına sebep olmuştu.

Piyasa analistlerine göre Ethereum işlem ücretlerindeki bu denli düşüş, meme coin furyasının bittiğine yada bitmek üzere olduğuna işaret ediyor. Bu doğrultuda, PEPE’nin Binance listelemesinin ardından %75 değer kaybı yaşaması da bu düşünceyi destekler nitelikte bulunuyor.

Öte yandan on-chain verilerine bakıldığında merkeziyetsiz borsalardaki bu aşırı yüklenme de işlem ücretlerinin düşmesine paralel olarak azaldı. Meme coin furyasının ilk aşamalarında söz konusu varlıklara erişim çoğunlukla merkeziyetsiz borsalar üzerinden sağlanabiliyordu fakat birçok merkezi borsanın bu varlıkları listelemesiyle birlikte hem ağ üzerindeki yoğunluk hem de işlem ücretleri düşmüş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!