Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Classic’ten USTC’nin 1 Dolar Yolculuğuna Onay: Token Basımları Durduruldu!

Terra Classic (LUNC) topluluğu, Terra Classic USD’nin (USTC) dolar sabitliğini yeniden kazanması için token basımının durdurulmasına onay verdi.

Geçtiğimiz yıl yaşadığı kriz ile kripto para piyasasından milyarlarca dolar silinmesine neden olan Terra Classic (LUNC) cephesinden önemli bir gelişmenin haberi geldi. Olaylar ile birlikte 1 dolara sabit olması gereken ancak fiyatı neredeyse sıfırlanan algoritmik stablecoin Terra Classic USD’nin (USTC) artık yeni üretimi yapılmayacak.

Terra Classic topluluğu, USTC ve dolar arasında bir denge oluşturulabilmesi amacıyla stablecoin’in tüm basım faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik oy kullandı. Topluluk, söz konusu teklifte %59 oranda USTC basımını durdurulmasını isterken yaklaşık %40‘lık bir oranla ret oyu gedi.

Önerinin tanımında şu ifadelere yer verildi:

Bu öneri, Terra Classic topluluğun onayı alınmadan USTC’nin tüm basımını durduracaktır. USTC’yi yeniden dolara sabitlemek adına Algo Quant ekibine ödemeler yapıyoruz. En önemlisi ise bu teklif Binance gibi borsaların basım sürecinin bitmesiyle birlikte USTC yakmasının önünü açıyor.

Öneride yer alan Binance’in söz konusu yakımlara başlaması durumunda USTC’nin bir dolar sabitliği için önemli bir adım atılmış olacağı düşünülüyor.

USTC tarzı algoritmik stablecoinler, Bitcoin (BTC) ve kripto paralar ile desteklenmektedir. USTC çöküşüyle birlikte benzer tarzda stablecoinlerde zarar görmüş ve ekosistemde arka arkaya iflaslar meydana gelmişti.

CoinGecko verilerine göre bir dolar sabitliği olması gereken USTC, son 24 saatlik periyotta %2,4 düşüşle 0,01252 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!