Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Çöküşünden Sonra LUNA’ya Yatırım Yapan Güney Koreli Sayısı Yaklaşık 3 Katına Çıktı: Finans Kurumlarına İnceleme

Güney Kore’de yapılan yerel bir ankete göre, Terra çöküşünden önce 100.000 Güney Koreli LUNA yatırımı yapmış.

Güney Kore’nin yerel haber platformu YNA’nın raporlarına göre Terra ekosistemi çökmeden önce 100.000 Güney Koreli’nin yaklaşık 3.17 milyon LUNA’sı bulunuyordu. Yaklaşık 2 hafta önce başlayan ekosistem çöküşünün ardından LUNA’ya yatırım yapan Güney Kore vatandaşlarının sayısı 280.000’e yükseldi.

Ayrıca Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu Mali İstihbarat Birimi (FIU), Terra ekosistemine olan güvenin kalmadığını ve algoritmik stablecoin’ler hakkında şüphelerinin arttığını belirtti.

Kore Mali Denetleme Kurumu, Güney Koreli vatandaşların ellerinde en çok bulundurduğu kripto paralardan biri olan LUNA’nın yaşadığı krizin finans piyasasını etkileme olasılığının çok düşük olduğunu açıkladı. Ancak risklerin neler olabileceğini öğrenmek adına Terra bağlantılı finansal hizmet şirketlerine inceleme yapılacağını belirtti.

Güney Kore polisi, Luna Foundation Guard ile bağlantılı varlıkları dondurmak için harekete geçti ve birden fazla borsadan LFG’nin para çekme işlemlerinin engellenmesini talep etti.

 

Güney Kore’nin iktidar partisinden bir temsilci olan Yun Chang-Hyun, geçtiğimiz hafta yerel bir haber ajansına verdiği röportajda kripto para borsalarının da durum esnasında ne gibi önlemler aldıklarını ya da ne yaptıklarını incelenmesi gerektiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!