Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon Hakkında Singapur’da 57 Milyon Dolarlık Yeni Dava

Terra (LUNA) kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon’un akıbeti bilinmezliğini korumaya devam ederken hakkında açılan davaların boyutu da büyümeye devam ediyor.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Terra CEO’su Do Kwon hakkında açılan davaların arkası kesilmiyor. Wall Street Journal tarafından sunulan habere göre TerraUSD’nin (USDT) sabitliğini kaybetmesinden dolayı 57 milyon dolar kaybeden yatırımcılar tarafından CEO Do Kwon ve Luna Vakfı’na yönelik tazminat davası açıldı. Singapur’da açılan dava 350 mağdur yatırımcı tarafından 23 Eylül‘de başlatıldı fakat ilk aşamalarında sessiz bir şekilde işlemeye devam etti. TerraUSD’nin dolar sabitliğinin bozulmasının ardından kaybettikleri 57 milyon doların peşinde düşen davacılar, yetkilileri konuya daha fazla özen göstermeye çağırdı.

Görünen o ki Do Kwon’un kayıplara karışmış olması ve hükümetlerin yetersiz arayış çabaları davacıları daha sert ve seslerini duyurabilecekleri bir yola doğru sürüklüyor. Davacılar Do Kwon’a yönelttikleri suçlamalarında, algoritmik bir stablecoin olan TerraUSD‘nin sabitliği hakkındadolandırıcılık amaçlı yanlış beyanlarda bulunduğunu” iddia ediyor.

Mahkeme belgelerine göre davacılar, TerraUSD’nin tasarımı gereği sabit ve fiyatının her zaman ABD Doları ile aynı olacağı düşünüyorlardı. Öte yandan Terraform Labs‘ın bir sözcüsü yaptığı savunmada, “halka açık bir piyasa olayı ile dolandırıcılık arasında temel bir fark var.” ifadelerine yer verdi. Risklerin herkes tarafından bilindiğini öne süren sözcü, açık kaynaklı bir kod üzerinde yaşanan olayların bir kişinin üzerine yıkılamayacağını savunuyor.

Do Kwon’un şuan nerede olduğu bilinmemekle birlikte Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda özellikle kaçak konumunda olmadığını dile getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!