Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried 100 Milyon Dolarlık Twitter Hissesine Sahip

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’ın Twitter’da yaklaşık 50 ila 100 milyon dolarlık hisseye sahip olduğu öne sürülüyor.

Elektrikli araç devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 27 Ekim tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter’ı resmi olarak aldığını duyurmuştu. Musk’ın şirketi özel bir işletme haline getirerek borsa üzerinde Twitter hisselerinin ticaretinin yapılmasını engelleyeceğini açıklaması üzerine piyasada kripto milyarderlerinin Twitter hisseleri gündeme geldi.

The Block’a konuşan bir kaynak, daha öncesinde Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecine dahil olmayı değerlendiren Sam Bankman-Fried’ın sosyal paylaşım sitesinde yaklaşık 100 milyon dolar değerinde hissesi olduğunu iddia etti.

Kaynak, Musk’ın 44 milyar dolarlık alımının Bankman-Fried’ın sahiplik oranını yaklaşık %0,2’ye çıkardığını belirtti. Bankman-Fried’ın hisseleri ile ne yapacağı şu an için bilinmiyor. Uzmanlar, kripto CEO’sunun hisselerini satması durumunda 100 milyon dolara yakın nakit yaratabileceğinin altını çizdi.

Ayrıca CEO’nun, Musk’ın Twitter’ı alım sürecinin bir parçası olmayı planladığı ancak danışmanı ile Musk arasında geçen bir görüşmeden sonra planından vazgeçtiği kaynak tarafından aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Yakın zamanda ortaya çıkan haberlere göre Sam Bankman-Fried’ın danışmanı mart ayında Musk ile iletişime geçmiş ve sosyal paylaşım sitesinin satın alımı hakkında ikili arasında bir görüşme ayarlamak istemişti. Danışman, Bankman-Fried’ın satın alımla ilgilendiğini ve 8-15 milyar dolar arasında bir katkıda bulunabileceğini belirtmişti. Ancak Musk, bilinmeyen bir nedenden dolayı teklif ile ilgilenmemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!