Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Çöküşünün Perde Arkasına Dair Rapor: UST Sabitliği İçin 3,4 Milyar Dolar Harcandı

Luna Foundation Guard (LFG) ve Terraform Labs’ın TerraUSD’nin (UST) 1 dolar sabitliğini korumak adına toplamda 3,4 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı.

LFG 16 Kasım tarihinde resmi blog sitesi üzerinde paylaştığı duyuruda, LFG ve Terraform Labs’ın UST’yi savunma çabalarının şeffaf bir şekilde incelenmesi için bağımsız bir denetim firması ile anlaşıldığı ve denetim raporlarının tamamlandığı bildirildi. Raporda LFG’nin UST’nin 1 dolar sabitliği için 2,8 milyar dolar değerinde kripto para harcadığı görüldü.

JS Held’in hazırladığı raporda UST çöküşünün yaşandığı olayların aydınlatılmasının yanı sıra LFG’nin bu olayda bir kastının bulunup bulunmadığı da incelendi. Bağımsız denetim firmasına, araştırma sırasında tüm iç cüzdanlara erişim yetkisi verildi.

Şirketin incelemeleri sonucunda LFG’nin 16 Mayıs 2022 tarihinde UST’nin 1 dolar sabitini koruması adına 80,081 Bitcoin (BTC) ve 49,8 Milyon dolar değerinde stablecoin harcadığı ortaya konuldu.

Ek olarak Terraform Labs’ın, yine UST’nin sabitini korumak adına şirket sermayesinden 613 milyon dolar harcadığı da raporda yer aldı.

LFG açıklamasında, raporun vakfın tüm fonlarını UST’nin sabitliğini korumak için harcandığını ortaya koyduğunu ve geriye kalan fonların ise 16 Mayıs tarihinde dondurularak o tarihten bu yana taşınamaz ve dokunulamaz olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!