Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana (SOL) Tabanlı DeFi Platformu Açıkladı: Tokenlarının Yüzde 95’i FTX’te Kilitli Kaldı

Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFI) platformu Oxygen (OXY), varlıklarının %95’ini FTX’te tuttuğunu ve iflas karşısında şoke olduklarını açıkladı.

Oxygen ekibi tarafından Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımda FTX’in, kendilerine ait hem kilitli hem de kilidi açılmış ekosistem varlıklarının genel arzının %95’inden fazlasına ev sahipliği yaptığı belirtildi. Durum karşısında şoke olduklarını açıklayan ekip, çözüm süreci için yetkili kurumlarla iletişime geçtiklerini duyurdu.

Ekip tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

MAPS & OXY ekosistemlerini nasıl kurtaracağımıza dair tüm seçenekleri değerlendiriyoruz ve devam eden bu sürece yardımcı olmaları için hukuk danışmanları tuttuk.

Solana ağında hizmet veren önemli DeFi platformlarından bir tanesi olan ve Serum (SRM) ile önemli ölçüde likidite sağlayan Oxygen, FTX hack haberlerinin ardından SRM üzerinde yaşanan büyük değer kaybından da etkilendi.

Serum ekibi söz konusu güvenlik açığı ihtimaline karşı kısa süre önce bir hard fork gerçekleştirdi. Merkeziyetsiz (DEX) borsanın yerel token’ı SRM işlemin ardından %200’e yakın artış yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!