Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra LUNA Kurucusu Do Kwon İçin ABD’den Yeni Karar: Sorumlu Bulundu!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’u dolandırıcılıktan suçlu buldu.

SEC, uzun süredir Karadağ’da tutuklu yargılanan Do Kwon’u dolandırıcılıktan suçlu buldu. Mahkeme belgelerinde, Terraform ve Do Kwon’un Terra ve Terra USD (UST) gibi ürünleri aracılığıyla kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığını belirtti.

Bununla birlikte yatırımcılara bu ürünlerin istikrarı ve çalışma şekli konusunda yanlış beyanlar verildiğini belirten SEC, bunun da dolandırıcılık suçu kapsamına girdiğini vurguladı.

SEC, ilk olarak Şubat 2023’te Terraform Labs ve Kwon’u, bir yıl önce dramatik bir şekilde çöken algoritmik stablecoin UST üzerinden suçlamıştı. UST Mayıs 2022’de çökmüş ve 50 milyar dolardan fazla değer kaybına yol açmıştı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Terraform sözcüsü jürinin kararının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti:

Kanıtlarla desteklenmediğine inandığımız karardan dolayı büyük hayal kırıklığına uğradık. SEC’in bu davayı açmak için yasal yetkiye sahip olmadığını savunmaya devam ediyoruz ve seçeneklerimizi ve sonraki adımlarımızı dikkatle değerlendiriyoruz.

ABD ve Güney Kore bir süredir Do Kwon’un iadesini talep ediyor. Fakat Karadağ mahkemesinin yılan hikayesine dönen kararlar zinciri bu konunun çok fazla uzamasına yol açtı. Kwon halen daha Karadağ’da tutuklu yargılanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!