Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Topluluğundan 1.3 Milyar UST’nin Yakımına Onay

Terra topluluğu, projenin topluluk havuzunda bulunan TerraUSD’nin (UST) yakımı için sunulan teklife oy çokluğuyla onay verdi. 

Terra topluluğu, projenin topluluk havuzunda tutulan 1.3 milyar UST‘nin yakımı için sunulan teklife oy kullandı. Sunulan teklif, topluluk tarafından %99,3 lehte oy alarak onaylandı.

Resim

CoinGecko verilerine göre yakımı gerçekleşecek UST miktarı toplam 11.2 milyarlık arzın yaklaşık %11‘ine denk geliyor. Yakım işlemi Terra’nın geliştirici şirketi TerraForm Labs tarafından gerçekleştirilecek.

Terra forumunda paylaşılan gönderiye göre yakım süreci iki aşamada gerçekleşecek. İlk olarak 1 milyar UST‘yi Terra’nın topluluk havuzundan, dolaşımdan kalıcı olarak çıkarılacak bir yakma modülüne gönderecek olan ekip ardından Ethereum blockchain’inden 370 milyon UST‘yi Terra’ya manuel olarak köprüleyecek ve onları yok edecek.

LUNA ve UST‘de yaşanan çöküşün ardından CEO Do Kwon, ağı kurtarma planı doğrultusunda yeni bir zincir başlatma önerisi yayınlamış ve oylamaya sunmuştu. Topluluk tarafından onaylanan yeni zincir 27 Mayıs Cuma günü başlatılacak. Ağın yeni merkeziyetsiz kripto parası Luna 2.0, belirlenen oranlarda Terra tabanlı varlıkların sahiplerine airdrop yoluyla gönderilecek. Bununla birlikte, yeni Terra zinciri  UST olmadan var olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!