Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Airdrop’u Başlıyor: İşte Tüm Detaylar

Terra, oylamanın kabul edilmesinin ardından Medium hesabından yaptığı paylaşımla airdrop detaylarını söyledi.

Terra tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 Mayıs 2022 tarihinde, koşulları sağlayan LUNA ve UST sahiplerine yeni LUNA token airdrop’u gönderilecek.

LUNA 2.0’a geçilmesiyle birlikte eski blockchain’in adı Terra Classic, eski token’ın adı LUNA Classic (LUNC) olarak değişecek. Yeni token ve blockchain’in ismi ise şu anki gibi olacak.

Alınacak token airdrop’ları;

  1. Saldırı öncesi alanlar
  2. Saldırı sonrası alanlar

olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşecek.

  • Yeni çıkarılacak token arzının %35’i saldırı öncesi LUNA sahipleri için (stake’ler dahil) gönderilecek. 10 bin LUNA’dan az cüzdanlara başlangıçta %30’u geri kalan %70’i ise 2 yıllık süreç içerisinde dağıtılacak. 10 bin LUNA ile 1 milyon LUNA arasında token bulunan cüzdanlara ise 1 yıl bekleme süresinin ardından 2 yıl içerisinde dağıtılacak. 1 milyondan fazla LUNA bulunduran cüzdanlara ise 1 yılın ardından 4 yıl içerisinde dağıtılacak.

Saldırı sonrası LUNA alanlar için ise kaç adet olduğu fark etmeksizin yeni token arzının %10’luk kısmından aldığı payın %30’luk kısmı ağ başlatıldığında gönderilecek yine aynı şekilde geri kalan kısmı 2 yıl içerisinde cüzdanlara ulaşacak.

Başlangıçta açılacak kısım 27 Mayıs tarihinde alınan cüzdan adresine gönderilecek. Geri kalan kısımda belirtildiği gibi 2 ya da 4 yıllık süreç içerisinde cüzdan adreslerine dağıtılacak.

Örnek;

Ahmet cüzdanında, saldırı öncesinde 200 LUNA ve 4800 Terra USD (UST) bulunduruyordu. Saldırı sonrasında ise 1000 LUNA ve 2000 UST ekleme yaptı. Ahmet’in saldırı öncesi ve saldırı sonrası satın aldığı kripto paralar ayrı ayrı değerlendirilecek. Yeni çıkarılacak token’ın arzı 1 milyar olarak açıklandığından %35’i olan 350 milyon adet LUNA ilk etapta dağıtılacak. Bu sebeple saldırı öncesi LUNA’nın 350 milyon arzı olduğunu var sayarsak, 200 LUNA bulunduran Ahmet’in,%30’luk payı yani 60 adet yeni LUNA’sı 27 Mayıs tarihinde gönderilecek ve geri kalanı 2 yıllık süreçte cüzdanına ulaşacak.

Luna, yaptığı airdrop’u mümkün oldukça çok sayıda yatırımcısına dağıtmak istediğini belirtti. Airdrop konusunda destekleyen borsalar açıklama yapmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!