Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Kazakistan Ziyareti: Uzlaşı Belgesi İmzalandı

Kazakistan’a resmi ziyarette bulunan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) , Dijital Geliştirme, İnovasyon ve Havacılık Endüstrisi Bakanlığı ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Binance CEO’su CZ, 25 Mayıs tarihinde Kazakistan‘a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Kassym-Zhomart Tokayev, Cumhurbaşkanı Birinci Genelkurmay Başkan Yardımcısı Timur Suleimenov ve ülkenin Dijital Geliştirme, İnovasyon ve Havacılık Endüstrisi Bakanı ile bir araya gelen CZ, Djital Geliştirme, İnovasyon ve Havacılık Endüstrisi Bakanlığı ile bir uzlaşı belgesi (MoU) imzaladı. Taraflar, anlaşmada ülkedeki sanal varlık piyasasının gelişimine karşılıklı ilgi duyduklarını ifade ettiler.

Binance ve Bakanlık iş birliği anlaşması kapsamında bankacılık altyapısını kripto para piyasasına entegre etme ve dağıtılmış defter teknolojisinin geliştirilmesini ve uygulanmasını kolaylaştırma fırsatlarını arayacak. Taraflar ayrıca yerel ve uluslararası yetenekler arasında Astana Hub’ı destekleyecek ve böylece bölgesel bir blockchain merkezinin oluşturulmasına olanak tanıyacak.

Anlaşma ayrıca Binance’in Kazakistan’daki kripto varlıklar için yasal çerçeve ve düzenleyici politika geliştirme konusunda tavsiyede bulunmasını içerecek.

Dijital Geliştirme, İnovasyon ve Havacılık Endüstrisi Bakanı Bağdat Musin yaptığı açıklamada “Kazakistan’ın kripto dünyasında uluslararası oyuncular için bölgesel bir merkez olabileceğine gerçekten inanıyoruz.” dedi.

Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), konuyla ilgili;

Bir bütün olarak toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmak için dünya çapında kriptonun benimsenmesini artırmak, birincil hedeflerimizden biridir. Kazakistan, kripto madenciliği endüstrisinde dünya liderlerinden biridir. Ülke, madenciliğin yasallaştırılmasını başlatan dünyadaki ilk ülkelerden biriydi. Yerel makamlarla iş birliği içinde Binance’in Kazakistan’daki yerel kripto topluluğunun ve blockchain ekosisteminin gelişimine büyük katkı sağlayabileceğine inanıyoruz.

ifadelerine yer verdi.

Çin‘deki baskıların ardından birçok madencinin operasyonlarını bölgeye taşımasıyla kripto endüstrisi için önemli bir bölge haline gelen Kazakistan, Nisan ayında Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde (AIFC) kripto para borsalarının kurulması ve işletilmesi için bir pilot projeyi test edeceklerini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!