Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra’dan SEC Savaşı İçin Talep: FTX’den Verilerin Alınmasını İstiyor!

Terraform Labs, yaşan TerraUSD ve Terra (LUNA) çöküşlerinin bir sabotajdan kaynaklandığı iddia ederken iflas eden kripto para borsası FTX’in verilerinin açıklanmasını talep etti.

Bloomberg’ün 20 Temmuz tarihinde yayınladığı haberine göre Terraform Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kendisine açılan dolandırıcılık davasında, çöküşün TerraUSD ve LUNA’ya karşı koordineli bir saldırıdan kaynaklandığını iddia ederken saldırganların eylemlerini iflas eden kripto para borsası FTX üzerinden gerçekleştirmiş olabileceğini belirtti. Terraform bu kapsamda mahkemeden FTX verilerine ulaşım için izin verilmesini istedi.

Avukatlara göre FTX üzerinden Terraform ürünlerine karşı gerçekleştirdiği bir short (kısa) pozisyon saldırısı çöküşün ana nedeni oldu. Şirketin iddialarını araştırabilmesi için erişmek istediği verilerin arasında kullanıcı kimlikleri, ticaret geçmişleri ve kullanıcıların potansiyel cüzdanları bulundu.

Terraform Labs, bu verilerin SEC’nin suçlamalarına karşı yapılan savunmada oldukça büyük bir önem taşıdığının altının çizdi. Geçmişte de kurucu Do Kwon ve ekibi çöküşün FTX’in yatırım kolu Alameda Research taraflı işlemler nedeniyle yaşandığını iddia etmişti.

Terraform Labs belgesinde, saldırının şirkete ait protokollerden büyük miktarda varlık çekilmesine ve kripto para borsalarında Terraform ürünlerine karşı satış emirlerinin doldurulmasına neden olduğunu öne sürdü.

Bunun yanı sıra SEC tarafından Terraform üzerinde piyasa manipülasyonu ve gizli anlaşmalar yapmakla suçlanan milyar dolarlık kripto ticaret şirketi Jump Trading’in de verilerine erişim talep edildi.

Geçtiğimiz şubat ayında SEC Terraform Labs’e ve kurucu Kwon’a yatırımcıları LUNA, UST ve Anchor Protocol (ANC) hakkında yeterli bilgilendirmedikleri iddiasıyla aralarında dolandırıcılık da bulunan birden fazla suçtan dava açmıştı:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!