Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether CEO’su Uyardı: Bugün Airdrop Mesajı Aldıysanız Dikkatli Olun!

USDT’nin ihraççısı Tether’in CEO’su Paolo Ardoino, birçok kripto paranın ortak çalıştığı bir kuruluşta güvenlik açığı olduğunu söyledi.

Paolo Ardoino tarafından yapılan açıklamaya kripto para şirketlerinin e-posta listelerini yönetmek için kullandığı bir hizmet sağlayıcı, güvenlik açığı yaşadı.

Airdrop mesajlarına dikkat

Tether CEO’su, “Soruşturma tamamlanıncaya kadar bir isim paylaşmayacağım” dedi. Ardoino, son 24 saat içerisinde e-postasında kripto para airdrop‘u ile ilgili herhangi bir mesaj gören kullanıcıları dikkatli olmaya çağırdı.

Ardoino, bunun kripto para endüstrisine yönelik düzenlenmiş bir tedarik zinciri saldırısı olabileceğini söyledi.

Bir şirketten teyit geldi

Kripto para veri sağlayıcısı CoinGecko’nun COO’su Bobby Ong, bu e-posta hizmeti sağlayıcısı kaynaklı bir tedarik zinciri saldırısı yapıldığını doğruladı.

Bunun birçok kripto para şirketini etkilemiş ve piyasaya gireceği iddia edilen sahte tokenlar ile ilgili pek çok e-postanın yayılmış olabileceğini söyledi.

Ong, “Bizim CoinGecko olarak bundan etkilenmiş olmamız olası ve bu güvenlik açığının ölçeğini belirlemek adına daha fazla soruşturma yapmak için hizmet sağlayıcımızla aktif olarak çalışıyoruz” dedi.

CoinGecko’nun kurucusu, ayrıca CoinGecko’nun bir token çıkarmayı planlamadığını söyleyerek oltalama saldırılarına karşı uyarıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!