Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether: “Craig Wright Satoshi Nakamoto değildir”

Craig Wright, kendini Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto olarak lanse etmesiyle tanınan bir isim. Tether tarafından Twitter üzerinden gelen yeni bir yoruma bakılırsa Craig Wright, Tether cephesini Satoshi Nakamoto olduğuna hâlâ inandırabilmiş değil.

Satoshi Nakamoto’nun kim veya kimler olduğu henüz bilinmiyor ancak konunun gizemi, bu durumu her zaman çok çekici yapıyor. Avusturalyalı bir iş adamı ve bilişim uzmanı Craig Wright, kripto para topluluğunda kendisini Satoshi Nakamoto olarak tanıtmasıyla biliniyor. Tether yönetimi tarafından gelen bir tweette ise şirketin Wright ile şu an bir yasal savaş içinde olan Peter McCormack’ın tarafında oldukları duyuruldu.

“Bu bir yalan”

Tether tarafından yapılan açıklama, CoinGeek isimli internet sitesinin konuyla alakalı gönderisinden sonra geldi. Gönderide Tether’ın McCormack’i desteklemeyi bıraktığı iddia ediliyordu. Tether ve Bitfinex’de danışman olarak görev yapan Stuart Hoegner da konuya dair fikirlerini paylaştığı bir tweet ile ortaya koydu.

Tweetinde Hoegner, CoinGeek sitesinin kurucusu Calvin Ayre’nin tweetini alıntıladı ve şöyle söyledi:

“Bu bir yalan, @Tether_to @PeterMcCormack’i destekliyor ve bizce o haklı.”

Ayre’nin alıntılanan tweetinde ise gönderiye yapılan argo içerikli bir yorum bulunuyor ve yorumda Wright’ın Satoshi olduğu belirtiliyor.

130 bin dolar istedi

Gazeteci ve podcast sunucusu Peter McCormack ile Craig Wright arasındaki sürtüşme 2019 yılında başladı. Wright, McCormack’ın kamuoyuna kendisinin Satoshi Nakamoto olmadığı söylemlerine istinaden McCormack aleyhine dava açtı. Wright, bu vesileyle McCormack’in yaklaşık 130 bin dolardan daha fazla tazminat ödemesini istedi. Wright, benzer bir şekilde Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin’e de dava açmış ancak daha sonra bu davayı düşürmüştü.

Tether cephesinden Hoegner, Kasım 2019’da da konuya dair açıklamalarda bulundu ve Tether’in neden Wright’ın Satoshi Nakomoto olmadığını düşündüklerini anlatan bir dizi tweet paylaştı. Tether’in McCormack’a olan desteği yalnızca ideolojik mi yoksa Tether, gazeteciye aynı zamanda finansal destek de veriyor mu, henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!