Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether CTO’su Merak Edilen Soruyu Yanıtladı

Bitfinex’in ve Tether’ın CTO’luğunu üstlenen Paolo Ardoino, Tether ile ilgili bazı soruları yanıtladı.

Sabitkoin dünyasının tartışmasız lideri olan Tether bu yılın başından beri toplamda 5 milyar dolarlık USDT bastı. Yapısı gereği zaten Bitcoin’den daha fazla ticaret hacmi bulunan Tether bu sayede piyasa değerini de arttırdı ve XRP’yi geride bırakarak piyasanın en büyük üçüncü kripto parası oldu.

Paolo Ardoino kısa süre önce On the Brink with Castle Island adlı bir programa katılıp Tether’ın bu yılki çalışmalarını değerlendirdi. Ardoino ayrıca Tether ve USDT ile ilgili bazı soruları da yanıtlamaya çalıştı.

Bu Kadar USDT’ye Ne Gerek Vardı?

Tether’ın bu kadar fazla USDT basmış olması kripto para sektöründeki bazı isimler tarafından eleştiriliyor. Hatta bazı isimler Tether’ı kripto para sektörünün Fed’i olarak görmeye bile başladılar.

Ardoino Tether’ın son 6 ay içerisinde neden bu kadar fazla USDT ürettiği sorusuna değindi ve bunun bir talep meselesi olduğunu açıkladı. Kendisinin açıklamalarına göre Tether’ın bu kadar fazla USDT üretmesinin en büyük sebeplerinden biri Bitcoin fiyatının 12 Mart tarihinde 4 bin dolar seviyesine düşmesi oldu.

Bitcoin fiyatının 7 bin dolardan 4 bin dolara düşmesi piyasa genelinde bir şok etkisi yarattı. Terste kalan yatırımcılar, işlem yükünü kaldıramayan ve likidite sorunu çeken borsalar vs. derken ortalık adeta kan gölüne döndü. Ardoino tam da bu yüzden çok fazla USDT üretmek zorunda kaldıklarını söylüyor:

“Bitcoin’in ve diğer kripto paraların fiyatlarında 12 Mart’ta neredeyse %50’lik bir düşüş yaşadı. Yatırımcılar 12 ve 13 Mart tarihlerinde borsalarda itibari parayla işlem yaparken zorluk yaşadılar. Çünkü itibari parayla yeteri kadar hızlı şekilde işlem yapamadılar.”

Ardoino’nun açıklamalarına göre yatırımcılar bu düşüş yüzünden itibari parayla değil sabitkoinlerle işlem yapmaya çalıştılar. Bunun sonucunda kripto para borsalarının USDT ihtiyacı inanılmaz bir şekilde arttı. Ardoino borsalarla ilgili şunları söylüyor:

“Herhalde borsaların bankalarda tuttukları paranın ciddi bir kısmı USDT kaynaklıdır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment