Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Dolar Dışında Euro Destekli Token da Üretiyor

ABD Doları ile desteklendiği iddia edilen USDT tokenlarının yaratıcısı olan Tether son zamanlarda epey tartışma konusu olmuştu. Bireylere ve borsalara token üretme konusunda şirket şuana dek gayet başarılı oldu ancak kripto para topluluğundaki bazı kişiler bu tokenların gerçekten Dolar ile desteklendiği konusunda şüpheciler. Şüpheciler bir yana şirket yakın zamanda ERC20 standartlarına uyumlu olan ve Euro ile desteklenen EURT adlı yeni bir tether üreteceğini duyurdu.

Tether Dijital Para Üretiyor

Tether (USDT) Omni Layer protokolü aracılığıyla Bitcoin Core blockchain’i üzerinde üretilen bir dijital varlık. USDT’yi oluşturan organizasyonun adı Tether Limited ve şirkete göre Tether tokenları şirketin platformu üzerinden her daim ABD Dolarına bire bir oranda değiştirilebilir. Tether birkaç yıldır piyasada varlığını sürdürüyor ve kripto paralar büyüme yaşadıkça da Tether’in başarısı da büyüyor. Bazı şüpheciler yaşanan bu büyümenin pek doğal bir büyüme olmadığını düşünüyor ve Tether’i tüm dijital para piyasasını “pump”lamak ile suçluyor. Bu iddialarda bulunan kişiler USDT sisteminin gerçekten Dolar ile desteklendiğine inanmıyor.

EURT İle Tanışın

Tether Limited şimdi ERC20 standartlarına uyumlu olan ve Ethereum blockchain’i üzerinde oluşturulacak yeni bir token üretecek. EURT adlı bu token Euro ile destekleniyor olacak. Tether Limited:

“Devlet parasıyla desteklenen paraların blockchain ağında aktarımını kolaylaştıran ilk platform olarak Tether müşterilere dijital paralar ile bağdaştırılan değişkenlik ve karmaşıklık olmadan blockchain boyunca değer aktarma imkanı tanıyor.”

“Omni Layer protokolü aracılığıyla üretilen Bitcoin-tabanlı USD Tether’imizin büyük başarısının ardından bugün hem ABD Doları hem de ERC20 standartlarına uygun Ethereum-tabanlı ve Euro ile desteklenen Tether üretiyoruz.”

Tether Ortakları EURT Entegre Edecek

Firma bu yeni sistemin hem tokenlaştırılmış Dolar hem de Euro transferine imkan sağladığını söylüyor. Buna ek olarak şirket bu protokolün Ethereum ağındaki uygulamalarla birlikte çalışabileceğini bildirdi.

Firma ERC20 ile uyumlu olan bu yeni Tetherların “çok daha düşük ağ ücretlerini ve çok daha kısa onaylanma sürelerini” beraberinde getireceklerini söylüyor. Tether Limited bunun likiditeyi de arttıracağı kanaatinde. Yeni token’ın borsalardaki durumu hakkında yorum yapan firma şöyle söyledi:

“Ortağımız olan birkaç borsa yeni tokenları entegre etmeye çalışıyor bile.”

 

Şirket kod tabanının ve kontratların Zeppelin Audits ve Phil Daian gibi üçüncü-taraflar tarafından başarıyla denetlendiğini belirtti. Denetimlerin sonucunda kritik düzeyde denilebilecek bir sorun bulunmadı. Denetim sonrasında yalnızca orta seviyeli denilebilecek sorunlar için bazı tavsiyelerde bulunuldu. Zeppelin konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Tether ekibi tavsiyelerimize uydu ve Tether token kontratını güncelledi.”

Phil Daian’ın yaptığı denetleme ise 20 sayfa uzunluğunda. Daian denetlemesini Tether Limited’in tavsiyelere uyması takdirinde ERC20 Tether kontratlarının “iyice test edilmiş ve güvenli halde ortaya çıkacaklarını” söyleyerek bitiriyor.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment