Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Piyasaya 50 Milyon Yeni USDT Ekledi

Geçtiğimiz birkaç haftada Tether’da oldukça hareketlilik yaşandı. Şirket insanların görmek istediğinden çok daha fazla USDT bastı. Dün dahi işler hareketliydi. Sirkülasyona eklenen fazladan 50 milyon token ile birlikte spekülasyonların artması işten bile değil. Bu yeni eklenen token’lar da şaşırtmayarak, Bitcoin fiyatının yükselmesiyle aynı zamana denk geldiler.

İnsanlar artık son birkaç haftada sirkülasyona eklenen Tether sayısını takip etmekte zorluk yaşıyorlar. Şirket uygun gördükçe sirkülasyona yığınla yeni Tether eklemeye devam ediyor. Son 48 saatte sirkülasyona 50 milyon yeni USDT eklendi. Bu miktarı karşılamak için şirketin 50 milyon $ değerinde finansal varlığa sahip olması gerekiyor ve şuana dek bu pek mümkün değil gibi görünüyor. Özellikle de şirket hala daha düzgün ve yasal yükümlülüğü olan bağımsız bir denetim altına girmemişken.

Eklenen Tetherlar Şüphe Uyandırıyor

Ortada büyük bir soru var: bu talep nereden geliyor? İddialara göre Bitfinex ve Tether, Bitcoin fiyatını yapay yollarla arttırmak adına kapalı kapılar ardında iş birliği yapıyor. Her geçen hafta bu iddialar daha fazla destek görse de hala daha kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak kabul etmek gerekiyor ki bu “Tether basımlarının” sürekli Bitcoin fiyatının artmasından kısa süre sonra gerçekleşmesi esrarengiz bir durum. Tabii, buna tesadüf de diyebilirsiniz.

Başka bir iddia ise bu USDT’lerin, resmi paralar tarafından karşılanmıyor olmasıyla alakalı. Bunun yerine Tether, kripto para ödemeleriyle takas yapılması için token basıyor. Bu yapılan tam anlamıyla illegal olmasa da insanların şirkete bakış açısını ciddi ölçüde etkileyebilir. Ne de olsa şirket hiçbir zaman bu varlıkların yalnızca resmi para ile karşılanacağını söylemedi. Token’ların resmi paraya dönüştürülebilir olması gerektiğini de söylemediler. Son birkaç haftada yaşananlarla ilgili ortaya atılan iddialar oldukça ilginç ve bir o kadar korkutucu. Tüm sistemin insanların elinde patlaması ihtimali kadar korkutucu…

Yeni eklenen 50 milyon token’ın tartışmalara yol açmaya devam edeceğine şüphe yok. Beklenildiği üzere şuanda Tether’in üstünde çok fazla göz var. Şirketin iş modeli zaten yeteri kadar soru işareti yaratmıyormuş gibi günlük işlemleri de oldukça esrarengiz. Ne var ki bu iddialar kanıtlanmadıkça, dedikodudan ibaretler. Piyasada şuanda oldukça kötü şeylerin gerçekleşiyor olması ihtimaller dahilinde ancak kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment