Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Ethereum İstismarcısını Kara Listeye Aldı: 3 Milyon USDT Donduruldu!

Tether cephesi, 25 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) MEV (Maximal extractable value) botu saldırısı ile bağlantılı cüzdan adresini kara listeye aldı ve 3 milyon USDT’yi dondurdu.

Usdt Blacklist tarafından yapılan bilgilendirmeye göre 3 Nisan tarihinde gerçekleşen Ethereum MEV botu saldırısı ile ilişkili istismar adresi “0x3c9…d8eb” kara listeye alındı ve cüzdanda bulunan 3 milyon USDT donduruldu.

Her ne kadar 3 milyon USDT dondurulsa da istismarcı ile bağlantılı 3 farklı cüzdanda halen daha 22 milyon dolar civarında varlık bulunuyor.

Kötü niyetli bir doğrulayıcı tarafından tek bir blokta gerçekleşen söz konusu istismar, toplamda 25 milyon dolarlık varlığın çalınması ile sonuçlanmıştı. Çalınan varlıklar arasında yaklaşık 13 milyon dolar değerinde 7.461 WETH (WETH), 5,3 milyon USD Coin (USDC), 1,8 milyon dolar değerinde 65 Wrapped Bitcoin (WBTC) ve 1,7 milyon DAI yer almıştı.

MEV, madencilerin blokzincirinde işlemleri doğrulayarak elde edebilecekleri toplam ödül miktarını temsil eder. Borsa işlemleri, likidite havuzları işlemleri, stop-loss emirleri ve arbitraj işlemleri gibi çeşitli fonksiyonlar MEV kapsamına girer. Nadir olsa da doğrulayıcılar MEV botlarını “yemleyerek” botların arbitraj için kullandıkları likiditeyi ele geçirebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!