Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Maliye Bakanı: Web3 İçin Doğru Zaman!

Hong Kong Maliye Bakanı Paul Chan, kripto para piyasasındaki mevcut oynaklığa rağmen Web3 gelişimi için doğru zamanın geldiğini dile getirdi.

Paul Chan yakın zamanda Maliye Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinde yayınlanan bir blog gönderisinde, ülkedeki Web3 benimsemesi konusundaki çalışmaları artırmak için doğru zamanda olduklarını belirtti.

Bakan, konu hakkında gereken çalışmalara ivedilikle başlanacağını ve mevcut projelerin ilerletileceğini ifade etti. Chan, hükümetin Web3 hedeflerine verdiği önem kapsamında bütçe planları sırasında Web3 teknolojilerinin üç ana odak noktasından biri olacağının altını çizdi.

Kripto para sektörünü 2000’li yılların başında ortaya çıkan dot-com balonu ile karşılaştıran bakan, kripto para sektörünün çok daha sessiz ortaya çıktığını ve kendini gerçek dünya kullanım alanları ile desteklediğini belirtti. Yine de yakın zamanda yaşanan krizlerle birlikte sektörün içerisinde barındırdığı aktörlerin bir kısmını elimine bakan tarafından ima edildi.

Chan, Web3’ün istikrarlı bir şekilde inovasyon yolunda ilerleyebilmesi için hem uygun regülatif çerçevenin sağlanacağı hem de gelişimin teşvik edileceği bir strateji belirleneceğini bildirdi. Bakan, sektörün uygun şekilde denetlenerek kara para faaliyetlerine konu olmamasını ve finansal sistem açısından risk teşkil etmemesini sağlayacaklarını da açıklamalarına ekledi.

Hong Kong yıl içerisinde eyaletteki Web3 ekosisteminin geliştirilmesi için 6,4 milyon dolarlık bütçe ayırdığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!