Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Web3 İçin Yıllık Bütçeden 6,4 Milyon Dolar

Hong Kong yıl içerisinde eyalet içerisindeki Web3 ekosisteminin geliştirilmesi için 6,4 milyon dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu.

Hong Kong 2023-2024 yılı bütçe toplantısı sırasında eyalet içerisindeki Web3 ekosistemini desteklemek ve geliştirmek adına 6,4 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını açıkladı. Henüz başlangıç aşamasında olduğu belirtilen Web3 teknolojisinin internet çağı için oldukça büyük bir potansiyel taşıdığına dikkat çekilirken Hong Kong’un da bu gelişime ayak uydurmasının önemi vurgulandı.

Duyuruda, fonların bu yılın başlarında kurulan teknolojik inovasyon kurulu Cyberport aracılığıyla işletmelerin ve sektörlerin Web3’ün sınırlarını ve imkanlarını daha iyi kavramasını sağlamak, sektörler arası iş birliğini teşvik etmek, Web3 hakkında geniş bir organizasyon kurmak ve gençler için Web3 atölyeleri düzenlemek için kullanılacağı belirtildi.

Yakın zamanda kripto para ekosistemi konusunda oldukça etkili kararlar alan ve bu kararlar kapsamında Çin’in genelinde yasak olan kripto para yatırımlarının önünü açmayı düşünen Hong Kong, Web3 ve kripto şirketlerinin yeniden ilgisini çekmeye başladı. Huobi gibi birçok büyük kripto şirketinin, Hong Kong’un son adımlarından sonra faaliyet lisansı almak adına harekete geçtiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!