Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin İçin Token Arzını Yüzde 50 Azaltacak Yakım Teklifi

İnternet devi Kakao Corp tarafından geliştirilen açık blokzinciri Klaytn, yerel token’ı KLAY’ın ekonomisini oldukça etkileyecek bir topluluk teklifi sundu.

Klaytn Vakfı, KLAY arzının %50’sinden fazlasının yakılacağı bir teklifi topluluğa sundu. Ekip tarafından yapılan açıklamada, Klaytn ekosisteminin temel yönlerini güçlendirme hedefleri doğrultusunda atıldığı belirtilen bu adımın, KLAY için daha sürdürülebilir ve doğrulanabilir bir token ekonomisini yaratacağı vurgulandı.

Klay yakım işlemi için halihazırdaki rezervden 7,281 milyar token‘ı teklifin merkezine koyan ekip, bu yüklü miktardaki varlığın %73‘üne denk gelen 5,281 milyar adetini hemen yakmayı önerdi.  Söz konusu tek seferde yakılması planlanan 5,281 milyar adet varlık toplam KLAY arzının %48‘ine tekabül ediyor.

Teklifin ikinci aşamasında ise “Klay Değer Yaratma Rezervi” olarak belirlenecek 2 milyar KLAY‘in 3 yıl içerisinde kademeli olarak yakılması topluluğa sunuldu.

Teklifin topluluk tarafından 22-28 Şubat tarihleri arasında oylanıp, nihai kararın verilmesi bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4‘lük yükseliş performansı sergileyen KLAY, haberin kaleme alındığı esnada 0,313 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!