Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Güven Tazeliyor: Milyar dolarlık rezervine yönelik son raporunu yayımladı

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri tartışmaların odağında yer alan Tether (USDT), BDO şirketi ile yaptığı anlaşmadan hemen sonra rezerv varlıklarına dair 3 aylık raporu açıkladı.

Tether şirketi global çapta en büyük kamu muhasebesi firmalarından biri olan BDO ile anlaşmasının ardından 3 aylık güvence raporunu açıkladı. Şirket tarafından açıklanan rapordaki veriler olumlu görünürken, şeffaflığa ve güvenilirliğe olan bağlılık yinelendi. Detaylı rapor incelemesinde, mayıs ayından beri piyasalar üzerinde yaşanan çöküşlere rağmen Tether’in varlıklarını güçlü bir şekilde koruduğu görüldü. Tether aylardır süren bu düşüş sürecini “Siyah kuğu” benzetmesiyle tanımlarken, süreç içerisinde şirketin güçlenmeye devam ettiğini vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda UST’nin 1 dolara olan sabitliğinin bozulmasının ardından piyasada başlayan kaos ortamı, ilk olarak en büyük stablecoin konumundaki USDT’yi vurmuştu. USDT’nin 1 dolara olan dengesinde fiyat 0.95 dolara kadar inmiş ancak Tether şirketi bu krizden başarılı şekilde çıkmayı başarmıştı. Ayrıca son dönemlerde yaşanan ABD hükümetinin Tornado Cash’in adreslerini engellemesi ve 2. en büyük stablecoin olan USDC‘nin bu kararları hızlıca uygulaması, USDC’den USDT’ye yaklaşık 1 milyar dolarlık varlık geçişine sebep olmuştu.

Rezervlerde %32 oranında artış

Haziran ayı verileri dahil olmak üzere son 3 aylık dönemin verilerinin sunulduğu rapora göre Tether, nakit ve banka rezervlerini %32 oranında artırdı. Ayrıca daha önceki dönemlerde ticari senetlerin azaltılacağına dair açıklamalarda bulunan şirket bu sözünün de arkasında durduğunu kanıtlayan veriler sundu: BDO denetlemesi sonucunda hazırlanan rapora göre 8,5 milyar dolara kadar azaltılan ticari senet miktarının sene sonunda sıfıra kadar düşürülmesi planlanıyor.

Rapor verileri hakkında açıklama yapan Tether CTO’su Paolo Adoino şu ifadelere yer verdi:

Piyasadaki lider stablecoin olarak rolümüzü sürdürme konusunda tamamen kararlıyız. Tether’in konumu, rezervlerinin şeffaflığı ile desteklenmeye devam ediyor ve küresel ekonomi için bir araç oluşturmamıza izin veren lider bir istikrar kaynağı oluyor. Şeffaflığa ve topluluğa olan bağlılığımız, şirketin temel değerlerinin uzun süredir devam eden bir ayağıdır ve pazar lideri olarak sorumluluğumuzla paralel olarak ilerlemektedir. Dünyanın önde gelen muhasebe denetleme firmalarından biri olan BDO ile iş birliği yaparak bu bağlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk. Bu yolda devam etmek konusunda kararlıyız. Rakiplerimize ve gelecekte piyasaya sürülecek olan diğer stablecoinlere yol gösterecek standartları yaratmaya devam edeceğiz.

Bunun yanı sıra açıklanan son raporda, Tether’in ticari senet ve mevduat sertifikalarının ortalama notunun arttığı görülüyor. Şirket şeffaflığa, güvenilirliğe ve ticari senetleri rezervlerden çıkarma taahhüdüne olan bağlılığını kanıtlarken ortalama notunun A-1 – A-2 bandında seyrettiği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!